Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg nektet å uttale seg til Eurosport-journalist

Discovery har ikke fått noen forklaring.

Det skriver VG mandag ettermiddag.

Avisen skriver at en journalist fra Eurosport skal ha fått høre fra Rosenborg-leder Trond Alstad at klubben ikke ville uttale seg til kanalen mandag.

Mens Rosenborgs Stig Inge Bjørnebye uttalte seg til både VG og TV 2, fikk Eurosports Sebastian Langevik-Hansen beskjed om at RBK «ikke snakker med Eurosport i dag».

Dette skjer altså dagen etter at tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen uttalte seg kritisk om gamleklubben under en fotballsending på Eurosport Norge.

Ifølge VG skal Rosenborg ha reagert kraftig på uttalelsene Ingebrigtsen kom med i etterkant av søndagens 0-3-tap borte mot Molde, og kontaktet ledelsen i Discovery.

- Vet ikke

Det er Discovery som eier Eurosport, og har rettighetene til Eliteserien.

Overfor VG har verken Trond Alstad eller andre i RBK-ledelsen ønsket å kommentere denne «boikotten». Styreleder Ivar Koteng henviser avisen til Alstad, men han svarer kun at han ikke ønsker å kommentere denne saken på spørsmål fra VG.

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, sier til Nettavisen mandag ettermiddag at de fortsatt ikke har fått noen forklaring fra RBK rundt dette.

Skoland sier at Discovery har forsøkt å få kontakt med RBK, uten å lykkes.

- Vet dere hva som ligger bak denne «boikotten»?

- Jeg vet ikke, vi har forsøkt (å komme i kontakt med RBK), sier han til Nettavisen.

Til VG sier Skoland at det er vanskelig å oppfatte dette som noe annet enn en boikott.

RBKs Trond Alstad, som er leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar i Rosenborg, har ikke besvart Nettavisens henvendelse mandag.

- Gikk utenfor rollen

Det var altså søndag at Kåre Ingebrigtsen langet ut mot ledelsen i Rosenborg. En ledelse han selv nylig hadde en rettslig konflikt med i etterkant av at han fikk sparken som hovedtrener i trønderklubben i fjor sommer. Partene endte med å inngå forlik.

Ingebrigtsen og Rosenborg møttes i retten så sent som i januar i år og nettopp dette fikk mange til å reagere på at han fikk uttale seg på denne måten på TV.

Les mer

Hevder RBK-ledelsen har hatt krisemøte

Discovery har i etterkant innrømmet at Ingebrigtsen gikk for langt i sin tirade.

- Kåre er ansatt som fotballfaglig ekspert. I går gikk han på et tidspunkt utenfor denne rollen, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland, ifølge Aftenposten.

Ifølge VG ble Eurosport kontaktet av Rosenborgs klubbledelse etter Ingebrigtsen-uttalelsene. Det får avisen bekreftet av Discoverys kommunikasjonsdirektør.

Skoland sier at de vil snakke med Ingebrigtsen om dette.

- Vi skjønner at det kommer reaksjoner etter gårsdagens sending, og vi evaluerer sendingen og diskuterer sammen med Kåre hvordan vi justerer oss til neste helg.

Horneland fredes

Fjorårets seriemester Rosenborg har fått en blytung start på sesongen i Eliteserien og etter fem runder ligger trønderklubben helt sist på tabellen med to poeng.

Dette har ført til et massivt press mot trener Eirik Horneland. Han overtok som RBK-trener før denne sesongen, men har altså fått en tøff start i jobben.

Til tross for de svake resultatene gir RBK-ledelsen treneren full tillit.

- Horneland er trygg i posisjonen. Han er trygg selv. Han vet at han har støtte. Vi har tro på prosjektet. Han jobber ekstremt hardt. Han er en veldig dyktig fagmann. Han er innbitt og dedikert. Heldigvis for Rosenborg er han også ekstremt uredd, sa sportslig leder i klubben, Stig Inge Bjørnebye, i et intervju med TV 2 tidligere mandag.

Les mer

Eliteserie-eksperter er ikke overrasket over kaoset i Rosenborg

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe