Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg raste etter tapet mot Vålerenga. Så fikk Hareide se videobildene

Vålerenga øker forspranget ned til Rosenborg etter seier i Oslo.

VÅLERENGA - ROSENBORG 1-0

INTILITY ARENA (Nettavisen): Toppoppgjøret i Eliteserien mellom Vålerenga og Rosenborg endte med seier til hjemmelaget, i et oppgjør som ble sterkt preget av en omdiskutert utvisning før hvilen.

Åge Hareide raste mot avgjørelsen, og lot dommeren få det glatte lag i hvilen. Etter kampen var ikke Rosenborg-treneren i noe bedre humør. Etter at trønderne fikk et annullert mål godt inne i overtiden kokte det over for RBK-leiren.

Se Hareides reaksjon på videobildene fra den omdiskuterte situasjonen øverst i saken!

- Den blir brukt mot oss akkurat i det øyeblikket der. Hvis du ser på de andre cornere i kampen, så skjer det der hele tiden, sier Hareide til Nettavisen da han blir vist videobildene etter kamp.

Les også: Vålerenga-kapteinen ble konfrontert med det sjefen sa før kamp. Da kom reaksjonen: - Det er trist

Han innrømmer at stemningen i laget etter kampen ikke er spesielt god.

- Det er en oppgitt stemning i garderoben. Vi føler at vi burde fått med oss mer enn det vi gjorde. Vi får et enkelt gult kort imot tidlig, og konsekvensen er at det blir et rødt kort. Det er tungt å ta med seg for spillerne, som ellers jobbet veldig godt, sier Hareide til Nettavisen.

RBK-sefen er klar på at Dino Islamovic burde tenkt seg bedre om før hans andre gule kort.

- Han burde ikke kastet seg inn i en 50/50-duell, det er jeg enig i. Han burde tenkt seg om. Men det er rett før pause og det er lett å glemme seg for en spiller i kampens hete. Det siste kortet var korrekt, men konsekvensen er at kampen er ødelagt for oss når han får det første gule egentlig.

Les også: Romania sjokkerte Norge - reddet av Katrine Lunde

I de kaotiske sluttsekundene ble Erlend Dahl Reitan avblåst for et sperregrep i Vålerengas boks, i en situasjon som endte med at ballen lå i nettmaskene bak Kristoffer Klaesson.

- Det koker litt der ute. Det ble veldig høy temperatur, og dette var skuffende. Sånne ting skjer i alle cornersituasjoner, men når det er sagt så ser jeg at han får en mulighet til å blåse. Jeg synes fortsatt det er for enkelt. Det er mye frustrasjon i garderoben nå, vi får mange slag i trynet, sier Reitan til Nettavisen om situasjonen.

Og legger til:

- Så blir det litt ekstra tenning når kampen avsluttes som den gjør. Vi skal ikke skylde på dommeren for at vi ikke vinner kamper. Vi er ikke gode nok og har masse å jobbe med. Det blir bare en ekstra frustrasjon.

Høydramatisk før pause

Allerede etter tre minutter skulle det smelle for alvor på Intility Arena, etter en hard duell mellom Erlend Dahl Reitan og Sam Adekugbe. Sistnevnte måtte like etter forlate banen til fordel for Felix Myhre.

Det skulle gå lenge mellom de store mulighetene innledningsvis i kampen, og begge lag slet stort med å finne frem til de gode løsningene de første 20 minuttene.

Les også: Norges gruppe i VM-kvalifiseringen er klar

Etter en halvtime hadde også hoveddommer Sigurd Smehus Kringstad delt ut tre gule kort, hvor minst to var av den tvilsomme sorten. Det skapte reaksjoner, blant annet fra Lars Tjærnås:

Kortene satt løst før hvilen, og bare sekunder før lagene skulle gå i garderoben fikk det dramatiske konsekvenser for Rosenborg, da Dino Islamovic kastet seg inn i en 50/50-duell.

- Oi, oi oi! Der er Rosenborg ti mann! Et billig første gult kort for Islamovic, og her ryker han av banen rett før pause!, kommenterte Kenneth Fredheim for Eurosport.

Og fikk støtte av Tor Ole Skullerud:

- Jeg synes det første kortet var syltynt, men her støtter jeg dommeren. Det er klønete av Islamovic, du går ikke inn i en sånn takling med gult kort allerede.

I turmultene etter utvisningen snakket også Markus Henriksen på seg et gult kort, det sjette før hvilen.

Det var Herolind Shala som fikk smake taklingen som fikk Islamovic utvist, og Vålerenga-spilleren var ikke i tvil om den avgjørelsen.

- Han kommer for sent inn, så den er grei den. Nå må vi bare kjøre på, sa Shala i hvilen.

Det var en betraktning Rosenborg-sjef, Åge Hareide, var klink uenig i. Hareide regelrett raste mot dommerens avgjørelse i prat med Eurosport før den andre omgangen.

- Det er helt sinnssykt. Jeg er så lei norske dommere. Det første gule kortet er helt unødvendig, han skal ikke gi kort der. Det er en duell om ballen. Det andre kortet er greit, men det får konsekvenser for oss, sa en illsint Hareide i pausen.

Fortjent hjemmescoring

Det var heller ikke overraskende at det var Vålerenga som gikk hardest ut etter hvilen, nå med en mann mer på banen.

Hareide varslet i pausen at han ville få sitt lag til å tvinge Vålerenga rundt på kantene, og det var nettopp det kampbildet vi fikk servert innledningsvis i omgangen.

Den andre omgangen ble selvfølgelig sterkt preget av utvisningen. Rosenborg lå dypt banen og tettet rom, mens Vålerenga iherdig prøvde å spille seg gjennom. Det ga også resultater et lite kvarter før slutt.

Les også: Siterer agent Raiola på at Pogba er ferdig i Manchester United

Aaron Dønnum dro seg elegant inn fra sin høyrekant, og la ballen elegant nederst i det lengste hjørnet. Scoringen var også helt fortjent, og det tvang også Rosenborg høyere opp i banen.

Det skulle dog ikke ble scoringer denne kjølige kvelden på Intility, og dermed strammer Vålerenga grepet om medaljeplass, mens Rosenborg nå bare har ett poeng ned til Kristiansund på 5. plassen.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken