Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg slo tilbake mot Vålerenga - Solbakken ble imponert

Oslo-laget tok ledelsen etter et selvmål, men Åge Hareides menn slo tilbake i seriepremieren. Nå kommer landslagssjef Ståle Solbakken med en spådom omkring de to storlagene.

VÅLERENGA-ROSENBORG 1-1

INTILITY ARENA (Nettavisen): Det ble tett og jevnt i storkampen mellomVålerenga og Rosenborg i Eliteserie-åpningen søndag kveld. Et selvmål av Even Hovland, samt en utligning av Kristoffer Zacharriasen sørget for ett poeng til hvert av lagene i hovedstaden.

Begge lag hadde flere store muligheter til flere nettkjenninger, men svake avslutninger, godt keeperspill og marginer gjorde at lagene måtte nøye seg med en scoring hver.

- Det er to lag som garantert kommer topp fire, og som imponerte meg. Jeg tror dette kan bli en lovende sesongen for både Rosenborg og Vålerenga, sier landslagssjef Ståle Solbakken i Eurosport-studio etter kampen.

RBK-trener Åge Hareide var delvis fornøyd med ett poeng på Intility, men var uenig med dommerens valg om å la være og gi straffe til Rosenborg på handsen til Näsberg.

- Vi er helt greit fornøyd med ett poeng her i dag. Han stopper jo pasningen med hånda da. Fjerdedommeren sa at den aldri var borti hånda, men den der er jo åpenbart. Han kan jo ikke noe før det, men den er i hånda på han, sier Hareide til Eurosport etter kampen.

VIF i ledelsen - RBK slo tilbake

Vålerenga fikk kampens første brukbare mulighet etter en opprulling på høyresiden. Innlegget fra Christian Borchgrevink ble farlig og en presset Erlend Dahl Reitan holdt på å sette ballen i eget nett bak André Hansen.

På den påfølgende corneren kolliderte RBK-keeperen med VIF-kaptein Jonathan Tollås Nation. Hansen kom seg på beina etter en kort pust i bakken. Etter ti minutter fikk Vidar Örn Kjartansson en vanvittig sjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen. En genial pasning fra Osame Sahraoui fant veien frem til islendingen som flikke ballen videre. Den første sjansen ble stoppet av Hansen, men ballen falt rett ut i beina på Kjartansson som på utrolig vis avsluttet via sisteskansen, i stolpen og ut.

Eurosports kommentator-duo trodde knapt det de fikk se.

- Nesten utrolig at Kjartansson ikke setter den ballen i mål. Det er neste ikke til å tro, sier Tor Ole Skullerud.

Rosenborg på sin side slet med å skape det helt store i den første halvdelen av første omgang. Et par langskudd og noen dødballer var beholdningen fra de svarte og hvite. Utover i omgangen spilte de seg derimot inn i kampen og trykket til tider hjemmelaget bakover i banen.

Etter 38 minutter skulle nullen sprekke på Intility Arena. En corner fra Borchgrevink ble stusset i eget nett av RBKs stopper Even Hovland. Få minutter før pause slo gjestene tilbake. VIF-keeper Kristoffer Klaesson feilberegnet et langt oppspill og fikk såvidt en hånd på ballen. Nedfallet fanget Vebjørn Hoff opp og midtbanespilleren prikket hodet til kollega Kristoffer Zacharriasen som hadde løpt seg totalt fri i feltet.

- Hva i all verden skjedde bak hos Vålerenga der, uttalte Kenneth Fredheim.

- Merkelig, fulgte kollega Skullerud opp.

I pausen konkluderte Hareide med at starten på omgangen var svak fra trøndernes side. Fagermo var på sin side fornøyd med starten og mindre tilfreds med det han fikk se utover i de første 45 minuttene.

Sjanser begge veier

Rosenborg fikk en stor sjanse like etter pausen da Stefano Vecchia snappet ballen fra VIF-forsvaret og fant Zacharriasen. Målscorerens avslutning ble parert med føttene av Klaesson.

Aron Dønnum fikk en småfarlig mulighet etter en kontring like etter, men avslutningen gikk over og utenfor målet.

Med 25 minutter igjen av oppgjøret rullet Vålerenga opp flere farlige angrep. Først sto Kjartansson fritt inne i sekstenmeterne og headet et innlegg mot mål, men Hansen var ute i full strekk og avverget. Like etter fikk Dønnum en ny stor sjanse, men hans heading gikk utenfor det gapende målet.

Like etter ble Oslo-klubbens nysignering Layouni tatt av banen. Svensk-tunisieren så alt annet en fornøyd ut med Fagermos avgjørelse.

Zacharriasen fikk like etter en brukbar mulighet til å score sitt andre for dagen, men headingen fra fem meter gikk over målet.

Mot slutten av oppgjøret presset Vålerenga bortelaget tilbake i banen. Oslo-laget skapte flere brukbare muligheter, men maktet ikke å score. Dermed endte det uavgjort mellom de to medaljekandidatene.