*Nettavisen* Sport.

Rosenborg straffer AaFK

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Vi spiller om 12 rette og 4,8 millioner i bonuspotten i torsdagens tippetips.

26.04.12 13:48

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Valencia slår tilbake
Dobbel V5 Klosterskogen: Tom Erik og Tina i Skien
Galopp Øvrevoll: Vi spiller en elleveåring

Midtukekupongen har innleveringsfrist så sent som torsdag klokken 21.00. Kampene er hentet fra Europaligaens semifinale-returoppgjør torsdag kveld, mens resten av kampene spilles fredag. Tippeligaen, Allsvenskan, Superettan, Æresdivisjonen, Ligue 1 og Ligue 2 er representert.

Bonuspotten er oppe i 4.800.000 kroner, og dette er en av de siste sjansene til å stikke av med hele kassabeholdningen før den eventuelt fordeles til alle med 12 rette lørdag 5. mai, hører vi fra Norsk Tipping. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Athletic Bilbao - Sporting Lisboa
Europa League, semifinale, returkamp etter 2-1 til Sporting i Lisboa.

AC Bilbao scoret først i Lisboa, 1-0 ved Aurtenetxe rett etter pause. Men Sporting Lisboa er supersterke hjemme, de presset Bilbao bakover og snudde kampen til 2-1 det siste kvarteret, og tok en fortjent seier. Bilbao fikk uansett det viktige bortemålet, og hjemme i Baskerland er de meget sterke. I La Liga kjemper Bilbao om de ledige kvalifiseringsplassen til Champions League og Europa League, bak de to-tre beste. Fin borteseier 1-0 mot Racing Santander mandag. Her fikk toppscorer Llorente delvis hvile, han kom ikke innpå før i det 58. minutt, mens Muniain ikke var med i troppen. Hjemmeseire 1-0 mot både Mallorca og Sevilla før dette.

Det er ingen nye skader hos hjemmelaget og vi forventer bortimot sterkeste oppstilling. Martinez er tilbake fra suspensjon, Muniain og Llorente er klare, det er viktig. Eneste fravær skal være De Marcos som er suspendert.

Sporting gjør det bra i Portugal, der de slo Benfica 1-0 hjemme før de slo Bilbao samme sted, og på søndag vant de 3-2 borte mot Nacional. Sporting er på toppen av formtabellen i Portugal med 5-0-1 på de seks siste. I ligaen er de nummer 4, og de har spilt seg opp på bortebane og har 6-3-5 på bortebane totalt nå. Et annet tegn på bortestyrke er at de klarte 1-1 borte mot Metalist i kvartfinalen i EL før de slo dem 2-1 hjemme. Sporting slet seg også videre i 1/8-finalen med tap 2-3 i Manchester etter 2-1 hjemme mot City. Trener Ricardo Sa Pinto stiller med denne gjengen, der vi kun savner suspenderte Izmailov (m):

Rui Patrício, Tiago, Marcelo Boeck; João Pereira, Evaldo, Insúa, Daniel Carriço, Onyewu, Xandão, Polga; André Martins, André Santos, Renato Neto, Schaars, Jeffrén, Carrillo, Matías Fernández, Diego Capel, Bruno Pereirinha; van Wolfswinkel, Diego Rubio, Sebastian Ribas.

På San Mamés skal Bilbao styre denne kampen. De stiller sterkt og skal ha gode muligheter mot Sporting Lisboa. At portugiserne får ekstraomganger ved resultatet 2-1 og er videre med 3-2, 4-3 osv. må øke sjansene for hjemmeseier noen små knepp. H i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Valencia - Atletico Madrid
Europa League, semifinale, returkamp etter 4-2 til Atletico i Madrid.

Valencia var ikke i sin beste form da de dro til Madrid i den første kampen. De hadde tapt hele 0-4 borte mot Espanyol fire dager tidligere. De ble spilt ganske lave av Atletico og hadde lite å stille opp med. Men selv om Falcao og Atletico dominerte stort, klarte Valencia å score et mål rett før pause, da Madrid-forsvaret var uoppmerksomme. Det så igjen kjørt ut da Adrian og Falcaos drømmetreff ga 4-1-ledelse til Atletico i 2. omgang, men helt på tampen sover Atletico igjen, og Ricardo Costa setter 4-2. Dermed trenger Valencia bare 2-0-seier i dag for å gå videre. Etter at vi så dem slå Betis 4-0 på dagens bane på søndag, ser det fullt mulig ut.

Eneste fravær hos Valencia skal være Banega (m).

Atletico hadde virkelig prikket inn dagsformen og gjorde en stor kamp offensivt mot Valencia. Falcaos to scoringer oste verdensklasse. Defensivt glipper det ved et par anledninger, og det kan vise seg å bli kostbart. Når vi ser på Atleticos vei til disse semifinalene, har den trolig vært den minst vanskelige, siden de møtte Besiktas da tyrkerne var inne i en meget svak periode, og Hannover 96 i kvartfinalene hadde en del skader da de ble slått 2-1 og 2-1. I La Liga har Atletico 10-4-3 på hjemmebane, men ikke bedre enn 3-5-9 på bortebane. Det er ikke sikkert 4-2 er nok å gå på.

Silvio (f), Antonio López (f) og Fran Merida (m) er ute for Atletico, ikke veldig viktige fravær i våre øyne. Godin (f) returnerer fra suspensjon.

Fem siste innbyrdes på Mestalla:

10.09.2011 Valencia - Atletico Madrid 1:0
22.09.2010 Valencia - Atletico Madrid 1:1
01.04.2010 Valencia - Atletico Madrid 2:2
26.09.2009 Valencia - Atletico Madrid 2:2
03.01.2009 Valencia - Atletico Madrid 3:1

Kampen om avansement er ganske åpen. Atletico har Falcao og et par andre spillere som kan score på hvilken bane som helst. Men at denne kampen ender med hjemmeseier, mener vi er sannsynlig. Å tape for eksempel 0-1 eller 1-2 vil være et utmerket resultat for bortelaget. H i kamp 2.

3. Aalesund - Rosenborg
Tippeligaen. Aalesund ble faktisk for små på bortebane i Hønefoss. Mens hjemmelaget med Riku Riski i spissen jobbet og var effektive, scoret Rekdals menn bare én gang og brant fete sjanser mot slutten. Men de ble først og fremst felt av egne defensive feil. AaFK tapte en ellers jevn kamp 1-3 og Kjetil Rekdal var selvsagt misfornøyd. Hjemme på Color Line Stadion har Aalesund spilt 0-0 mot Tromsø og slått Odd 2-1.

Målscorer i Hønefoss, Jo Nymo Matland brakk kragebeinet på trening, han landet forkjært under leken fotballtennis da han prøvde på et brassespark. Nå venter mange uker på sidelinjen, melder aafk.no. Leke James (beinhinnebetennelse) og Kjell Rune Sellin har vært ute en stund og er trolig ute igjen.

Rosenborg viste klasse i toppkampen mot Tromsø forrige runde. Etter 0-0 til pause presset Rosenborg tromsøværingene til å gjøre et par feil i 2. omgang, og vant til slutt 3-0. Det lukter medaljer av Rosenborg, og de vant også i Fredrikstad runden før. Spillet sitter, og den eneste lille skuffelsen hittil kom da de sløste med sjansene i 0-0-kampen mot Sogndal og mistet 2 poeng. Når det er sagt, så var Rosenborg heldige som fikk med seg 2-2 fra Lillestrøm, da Lillestrøm gjorde en kjempekamp.

Michael Jamtfall er langtidsskadd. Ellers er Fredrik Midtsjø, Daniel Berntsen, Jonas Svensson og Ole Selnæs og spiller G19-kamp for Norge mot Ukraina når dette skrives onsdag, men disse skal etter planen være tilbake og tilgjengelige mot AaFK.

Aalesund har vist at de mangler en del spillemessig, mens Rosenborg overgår forventningene. Både de etablerte spillerne og unggutta leverer på høyt nivå, og trønderne skal kunne knipe en seier i Ålesund denne gangen. B i kamp 3.

4. Helsingborg IF - Mjällby
Allsvenskan. De regjerende mestere fra Helsingborg har hatt en blandet start på sesongen. 2-2-1 på de fem første inkluderer en noe heldig hjemmeseier 2-1 mot Elfsborg, og et høydepunkt sist lørdag da de vant 2-1 på kunstgresset til overraskelseslaget Åtvidaberg. De har også spilt 1-1 hjemme mot ti mann fra GAIS, det er under forventning. Inntrykket er at Helsingborg ikke er kommet skikkelig i siget ennå, men at det bor mye i laget.

Edman (f) er nok fortsatt ute, mens Bouaouzan (m) og Uronen (f) sto over sist med skader. Det er for tidlig å si om de rekker fredagens kamp.

Mjällby kommer fra to hjemmeseire, 2-0 over Åtvidaberg og 4-3 over Djurgården. De står de med samme tall som Helsingborg, 2-2-1 etter fem runder. Mot Djurgården ordnet Ekenberg, Kivuvu og 2 x Ericsson tidenes kjappeste 4-0-ledelse. 36 minutter tok det, og Djurgårdens forsvar og en for anledningen svak målvakt var helt svimle. Siden slipper Mjällby til motstander 3 ganger, det er unødvendig selv om Djurgården fremsto som et nytt lag i 2. omgang.

Eneste endring i troppen forrige runde var at Anders Wikström (f) sto over med en liten skade og ble erstattet av William Leandersson. Muligens bytter de plass igjen fredag, men troppen er ikke klar i skrivende stund. Få endringer ventes.

Helsingborg har vunnet 3-0, 1-0, 2-0, 2-1 og 1-0 i de fem siste innbyrdes.

Begge lag har variert i prestasjonene, men Helsingborg var gode i 90 minutter sist, Mjällby bare i 45. På Olympia skal Helsingborg være favoritter etter det de viste sist, samt sin gode historie mot Mjällby. H i kamp 4.

5. Brage - Hammarby
Superettan. Brage har fått en god start på sesongen med to seire på tre kamper. Kampen de tapte var den meget tøffe bortekampen mot opprykkskandidat Assyriska, i premieren. Siden er Landskrona og Falkenberg begge slått 2-1. Kapcevic scoret sesongens tre første mål for Brage, og blir viktig i fortsettelsen. Mot Falkenberg ble bergenseren Mats Cato Moldskred matchvinner i sluttminuttene. Dette ser lovende ut for Brage, som endte tredje sist forrige sesong og måtte gjennom play-off for å beholde plassen.

Trener Örjan Glans forventer en meget tøff oppgave fredag. Han har flere spillere på vei tilbake fra skade. Robbin Sellin (f) fikk hvile sist og kan muligens være klar fredag, Daniel Åkervall (m) er aktuell igjen på fredag, mens det kan drøye noe lenger med Jevtushenko (m) og Caio Mendes. Jesper Medén (m) er ute.

Hammarby vant sin mandagskamp mot godtgående Brommapojkarna, og dermed har de 3-0-0 på de tre første og topper tabellen som ett av fire lag med full pott. Dette lover godt for Hammarby, som skuffet med en 11. plass forrige sesong etter bare 30 scoringer på like mange kamper.

Hammarby sin tropp er ikke tatt ut i skrivende stund, men vi registrerer at Sinan Ayranci (a) og Andreas Dahl (m) var tilbake mot BP mandag, sistnevnte etter noen ukers fravær med hjernerystelse. Også Max von Schlebrügge (f) skal være på vei tilbake, men spilte ikke mandag. Utover dette tror vi laget skal være bortimot skadefritt.

Brage har begynt sterkt, men aller høyest forventninger knytter det seg til Hammarby, som har forsterket laget og skal kjempe om opprykk. Vi tror bortelaget får med seg poeng fra Domnarvsvallen. UB i kamp 5.

HTML EMBED

6. Groningen - De Graafschap
Nederlandsk Æresdivisjon. Denne kampen er fra den 32. serierunden i Nederland. Det gjenstår to runder etter denne, og Groningen ligger trygt plassert på en kjedelig 13. plass. Etter borteseieren over Excelsior i mars har de tapt fire strake, 1-3 for Heerenveen, 0-3 for Den Haag, 0-1 for Roda og 0-2 for Ajax. Denne mangelen på scoringer og poeng kan vi ikke tolke som noe annet enn at motivasjonen er dalende nå mot slutten. Groningen har brukbare 8-2-5 hjemme på Euroborg og tar nesten alle poengene sine her.

Hjemmelagets tropp er ikke klar i skrivende stund.

De Graafschap har de siste årene tatt heisen opp og ned mellom øverste og nest øverste nivå. Igjen ligger de an til nedrykk, men foreløpig play-off om nedrykk, og ikke den direkte nedrykksplassen, sisteplassen, der vi finner Excelsior Rotterdam med ett poeng mindre enn De Graafschap. Toget opp til sikker plass er gått, men motivasjonen ligger i å holde minst ett lag bak seg og unngå det direkte nedrykket. De Graafschap har 2-4-9 på 15 bortekamper og formen viser 1-0-5 på de seks siste. Selv mener klubben på sin hjemmeside at de er i god form og skaper mange målsjanser for tiden.

Bortelaget melder at finske Jussi Kujala er uaktuell til fredagens kamp, han er en defensiv midtbane- eller forsvarsspiller.

De Graafschaps eneste borteseier mot Groningen i moderne tid kom i 2006, da de som store outsidere vant 2-0 her. De har 1-0-6 mot Groningen på dagens bane siden 2000.

Her er begge lag i like tragisk form. Hjemmelaget har i tillegg null motivasjon. Groningen skal ha den klart beste troppen, og vi går for ren H på 96-rekkeren mens vi garderer på det store systemet. H i kamp 6.

7. Toulouse - Montpellier
Ligue 1. Med fem runder igjen er Toulouse nummer 7, og Daniel Braatens klubb kan antagelig ikke bli bedre enn nummer 4. Braaten har forøvrig fått lite spilletid og trener Cassanova mener han viser liten innsatsvilje. Etter en god preiode har Toulouse tapte tre bortekamper på rad, senest mot Evian der de gjorde en svak kamp, ifølge rapportene, mens de på hjemmebane slo Lyon hele 3-0 for en drøy uke siden. Så har Toulouse også sterke 10-4-2 hjemme på Stade de Toulouse, der de spiller mye mer offensivt enn på bortebane.

Her skal Tabanou (m) være tilbake fra suspensjon. På skadelisten står Aurier (f), Didot (m) og Firmin (f).

Montpellier har tatt et ørlite grep om gullet etter fire seire på de fem siste. Vi nevner også tallene 6-2-2 på de ti siste, for her har tapene kommet på bortebane mot ikke alt for sterke Nancy og Lorient. En indikasjon på at Montpellier kan få det tøft i dag også. De har riktignok 6-5-5 på bortebane og de slo havaristen Marseille 3-1 og spilte også 2-2 borte mot sin største utfordrer til gullet, PSG, i februar. Med bare 2 poeng ned til PSG før denne runden, er Montpellier pisket til å vinne.

Saihi (m) skal være tilbake fra suspensjon. Tinhan (m) og Dernis (f) er trolig ute igjen.

Dette ser åpent ut. Montpellier ser sterke ut og trenger poengene, mens Toulouse nesten alltid leverer på hjemmebane. HUB i kamp 7.

8. Lorient - Marseille
Ligue 1. Lorient ligger skummelt til på nedre halvdel. Med fem kamper igjen har de hele seks lag bak seg, men bare 2 poengs klaring ned til nedrykk. Her er det så jevnt at Lorient må kjempe for hvert eneste poeng. Formen har vært tragisk, det er kun dagens motstander som er i enda verre form, 2-2-6 på de ti siste. Oppløftende hjemmeseier 2-1 mot ligaleder Montpellier i forrige hjemmekamp trekker veldig opp og er bra for moralen, noe som syntes på Lorient da de gikk opp i 2-0-ledelse i Lyon forrige runde. Dessverre tapte de kampen 2-3 til slutt. Likevel, Lorient viser positive tendenser etter en lang nedtur.

Vi kjenner ikke til skader utover de som har vært ute en stund: Lecomte (k), Gassama (f), Sunu (a) og Quercia (a).

Det er trist å se Marseille på bunnen av formtabellen: 0-2-8 på de ti siste i ligaen og bare 6 scoringer på disse ti. Hva er det som skjer med laget til Didier Deschamps? Garderoben er full av godt betalte stjerner som burde levere langt bedre. Denne sesongen har vært en skuffelse, til tross for at man hang med i Champions League en stund, og nå er det bare å se fremover mot neste sesong og glede seg over at man får kvalifisering til Europaligaen som fransk cupvinner. Med 10. plass og 41 poeng skal det mye til at nedrykk blir en reell fare. Forrige bortekamp ble det tap 1-2 for Bordeaux, som brukte ett minutt på å ta ledelsen, en halvtime på å gå opp til 2-0. J. Ayew scoret Marseilles trøstemål.

Amalfitano (m) var suspendert sist men skal være tilbake her. Diawara (f) er skadet og trolig ute resten av sesongen. Ellers lite skader.

Vi har gitt opp Marseille nå, de klarer ingenting i ligaen til tross for alle stjernene i laget. Lorient er ikke noe superlag, men her bør de se sitt snitt til å få bunnstriden på litt avstand. Kan de slå Montpellier, kan de sagtens slå Marseille. H i kamp 8.

9. Havre AC - Reims
Ligue 2. Le Havre har havnet i en lei situasjon. Det vanligvis så hjemmesterke laget har spilt alt for mye uavgjort hjemme, de har bare 5-10-1 på Stade Jules-Deschaseaux, og på bortebane får de som vanlig ikke med seg mange poeng (1-4-5 totalt og stusselige 5 scoringer på 10 bortekamper). De fem siste har gitt tre bortetap og to uavgjorte på hjemmebane, og nå ligger Havre på nedrykk, med 3 poeng opp til Metz og Le Mans på sikker plass. Det er jevnt og alt er mulig, men 0-4-5 på de ni siste for Havre peker i retning av nedrykk. I år er laget trolig ikke godt nok.

Fra fredagens runde i Ligue 2 har vi ingen skaderapporter i skrivende stund.

Reims holder 2. plassen i denne ligaen der de tre beste får direkte opprykk. Opp til suverene Bastia er det for langt, så oppgaven for de fem gjenstående rundene er å holde konkurrentene unna, og dem er det mange av. Formen er heldigvis god, 3-2-1 på de seks siste. Men borteseirene er det likevel langt mellom, Reims har ikke bedre enn 3-4-3 på bortebane og tapte 0-2 for Nantes på forrige reise.

Borteseire er meget sjelden kost disse imellom. Med Havre sin høye frekvens av uavgjort på hjemmebane og deres desperate behov for poeng, tror vi det kan gå mot en ny uavgjort på Stade Jules-Deschaseaux. Bortelagene i Ligue 2 er ofte greit fornøyd med ett poeng, og Reims er ikke bedre enn at de gjerne tar med seg et 0-0 eller 1-1-resultat. U i kamp 9.

10. ESTAC Troyes - US Boulogne
Ligue 2. Troyes ligger på den siste opprykksplassen i en jevn tabelltopp. Det er mange kandidater til den tredje og siste opprykksplassen når fem runde gjenstår. Fin form med hjemmeseiere mot Havre og Clermont, uavgjort borte mot Nantes og Istres, og knepent tap borte mot topplaget Reims på de fem siste. Her gikk det mot 0-0 før Reims scoret i det 94. minutt. Troyes har sterke 10-4-2 på Stade de l'Aube.

Boulogne har 7 poeng opp til sikker plass, og det skal etter hvert mye til om de berger plassen. Men det er 15 poeng igjen å spille om, og Boulogne har solgt seg dyrt den siste tiden, med 1-4-1 på de seks siste. De klarte 0-0 i Havre på forrige reise, men er ikke noe stort bortelag med sine 2-7-7 borte totalt.

Vi tror klart mest på hjemmelaget, men tar høyde for at Boulogne legger an en ultradefensiv stil og muligens haler inn et 0-0-resultat. HU i kamp 10.

11. Clermont Foot - AS Monaco FC
Ligue 2. Når fem runder gjenstår ligger Clermont som nummer 4, kun ett poeng unna opprykk. Men selv med all verdens motivasjon har de ikke bedre enn 1-2-2 på sine fem siste, så her ser vi konturene av en klubb som tryner på oppløpet. Etter 2-2 borte mot Reims ble det tap på dagens bane 1-2 for Angers, og for en uke siden 1-1 borte mot svake Boulogne. Clermont har 7-5-4 hjemme på Stade Gabriel Montpied.

Monaco fikk et krafig løft midtveis i sesongen, da nye og pengesterke krefter bestemte seg for å satse på det nedrykkstruede, tidligere storlaget. Nå er Monaco det store formlaget i ligaen, de har vunnet sine fem siste kamper. Fortsetter de slik, samtidig som tilstrekkelig mange av lagene over fortsetter å surre bort poeng, blir det faktisk opprykk. Monaco er nummer 8 før denne runden, med 5 poeng opp til tredjeplassen som gir opprykk. Seier mot Clermont Foot vil passe meget godt i kampen for opprykk, men slik tenker nok ikke Monaco, de tenker at alle kamper skal vinnes, uansett motstander.

Her tror vi mest på Monaco, men tør ikke utelukke uavgjort. UB i kamp 11.

12. Tours FC - SC Bastia
Ligue 2. Tours på syvendeplass har bare fem poeng opp til den siste opprykksplassen, men per i dag ser det ikke ut som det skal gå. Det er veldig mange lag som kjemper om den viktige 3. plassen (og 2. plass for så vidt), og Tours er ikke i sin beste form. Etter seire mot Laval og Angers har det blitt 2-2 borte mot Arles, tap 0-3 hjemme for nedrykkstruede Lens og 0-0 borte mot Guingamp. Tours har respektable 8-5-4 hjemme på Stade de la Vallée du Cher, men sliter tradisjonelt veldig mot Bastia.

Bastia vant sin mandagskamp mot Chateauroux 2-1 tidligere i uken, og kan se frem mot spill i Ligue 1 neste sesong. Korsikanerne er klart best i ligaen og har 15 poeng ned til nærmeste lag utenfor opprykk. Fantastiske 13-4-0 ute på egen øy, mer moderate 6-4-6 på reise. Det er mulig at Bastias prestasjoner på bortebane har dabbet litt av etter hvert som opprykket ble sikrere og sikrere. De siste resultatene borte viser tap for Sedan, uavgjort mot Arles og Angers, samt seier mot Lens.

Innbyrdes oppgjør viser 6-1-0 fordel Bastia. Denne gangen kan Tours godt klare et resultat, nå som Bastia er klare for opprykk. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.04.2012 21:00
1. Athletic Bilbao - Sporting Lisboa H
2. Valencia - Atletico Madrid H
3. Aalesund - Rosenborg B
4. Helsingborg IF - Mjällby H
5. Brage - Hammarby U B
6. Groningen - De Graafschap H
7. Toulouse - Montpellier H U B
8. Lorient - Marseille H
9. Havre AC - Reims U B
10. ESTAC Troyes - US Boulogne H U
11. Clermont Foot - AS Monaco FC U B
12. Tours FC - SC Bastia H U

-

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.04.2012 21:00
1. Athletic Bilbao - Sporting Lisboa H
2. Valencia - Atletico Madrid H
3. Aalesund - Rosenborg B
4. Helsingborg IF - Mjällby H
5. Brage - Hammarby U B
6. Groningen - De Graafschap H U
7. Toulouse - Montpellier H U B
8. Lorient - Marseille H U
9. Havre AC - Reims U B
10. ESTAC Troyes - US Boulogne H U
11. Clermont Foot - AS Monaco FC U B
12. Tours FC - SC Bastia H U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.