RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg straffet av CSKA

Foto: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Rosenborg ble felt av straffespark da de tapte 0-1 i den siste kampen i trelagsturneringen i Tenerife sent lørdag kveld. Tapet var Ola By Rises første som hovedtrener.

Kampen var den siste i en trelagsturnering under treningsoppholdet på Tenerife. Etter seier 2-1 over nederlandske Groningen, som i sin tur slo CSKA med samme sifre, trengte Rosenborg bare uavgjort for å vinne turneringen.

Den oppgaven skulle bli for vanskelig, selv om laget åpnet klart best og dominerte det meste av første omgang.

Straffespark har vært en hodepine for Rosenborg i starten av året. CSKA fikk ifølge NTB to billige straffer i første omgang, og scoret på den siste.

Den første, dømt mot Ståle Stensaas, ble reddet av Espen Johnsen. Keeperen meldte forfall til landslagets Østen-tur fordi han skal kneopereres mandag, men han var veldig god lørdag og hadde mange fine redninger – blant annet en trippelredning i 2. omgang.

Rett før pause var han imidlertid sjanseløs da Velizar Dimitrov skjøt fra 11 meter etter at Torjus Hansén ble straffet for en påstått felling. Hansén hadde da nettopp kommet inn for Vidar Riseth, som måtte ut med skade.

Rosenborg greide ikke å skape virkelig store sjanser til utligning før flere minutter på overtid, da innbytter Dagfinn Enerly sendte et frispark i tverrliggeren. Da spilte CSKA med ti mann etter at Joao Paulo Brito ble utvist for å sparke ned Jan Gunnar Solli.

Også Ola By Rise var irritert i de hektiske sluttminuttene. Han fikk gult kort fordi han kjeftet på en CSKA-spiller som halte ut tiden.

Rosenborg misset på straffe i slutten av kampen mot Groningen. Hadde Fredrik Winsnes scoret da, ville laget vunnet turneringen på målforskjell. Nå endte alle lagene med en seier og ett tap og lik målforskjell. Groningen scoret tre mål, de to andre lagene to hver.

Etter kampslutt onsdag var det en straffesparkkonkurranse som CSKA vant 3-1. Enerly scoret, Harald Brattbakk, Hansén og Solli feilet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere