*Nettavisen* Sport.

Rosenborg tester tre talenter

Tre stortalenter ankom Lerkendal onsdag ettermiddag.

01.02.06 17:25

Kader Barry (20) og Alex Somian (20) fra Elfenbenskysten og albanske Jahmir Hyka (18) skal de neste dagene forsøke å overbevise trener Per-Mathias Høgmo nok til å bli tilbudt kontrakt.

Rosenborg har spesielt høye forventinger til albanske Jahmir Hyka. Han trente med Rosenborg også i oktober i fjor og imponerte blant annet som innbytter i oppvisningskampen mot Nidelv.

- Vi så veldig mye i ham i fjor, og ønsker å holde kontakt med denne spilleren. Han er en ekstrem tekniker med god balanse og hurtighet, forteller Per-Mathias Høgmo til nettstedet rbkweb.com.

- Han blir ansett som den beste spilleren i sin aldersgruppe i Albania, påpeker Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth.

De tre prøvespillerne blir med Rosenborg når A-stallen lørdag reiser til La Manga på treningsleir. Kontakten med de to fra Elfenbenskysten er opprettet gjennom talentspeider Stig Torbjørnsen, som oppdaget også Yssouf Kone.

- De er U21-landslagsspillere begge to, forteller Høgmo.

RBK-sjefen vil bruke oppholdet på La Manga til å finsikte trioen, og til slutt avgjøre om noen av dem blir tilbudt kontrakt.

- Det er uansett veldig viktig for oss hele tida å ha kontakt med en del unge spillere, som på sikt kan være aktuelle, påpeker Per-Mathias Høgmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.