Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg vant komfortabelt mot Stabæk da Islamovic imponerte

Rosenborg tilbake på vinnersporet etter seier på Nadderud.

STABÆK-ROSENBORG 0-3

Rosenborg tok sin andre seier denne sesongen da de slo Stabæk komfortabelt søndag kveld. En tam førsteomgang ble etterfulgt av tre Rosenborg-scoringer etter pause.

Innbytter Dino Islamovic brukte kun fem minutter på banen før han scoret som innbytter i den andre omgangen.

Svenskens innsats ble lagt merke til mot slutten av oppgjøret.

Les også: Lars Bohinen brukte ordet «kjerringer» i sin beskrivelse av eget lag. Det vekker sterke reaksjoner

Etter en tung start på sesongen imponerte han i den halvtimen han fikk mot Stabæk søndag kveld.

- Veldig interessant å se på Islamovic. Hvor besluttsom han er i dag og hvor opptatt han er av å gjøre seg stor og sterk i oppspillsfasen, og hvordan han legger til rette for andre. Disse 15 minuttene er de beste han har gjort i Rosenborg-trøya, påpekte Skullerud ti minutter før slutt.

- Det kjennes veldig deilig. Vi spiller kanskje den beste fotballen siden jeg kom hit. Vi spiller bra fotball og spiller langs bakken, sier Islamovic til Eurosport etter kampen.

- Det er mer fysisk og høyere tempo her. I Sverige er det litt mer taktisk, det tar litt tid for meg å vende seg til det, fortsetter han.

Les også: Gauseth med straffemiss mot Molde. Etter kampen oppsto det knuffing

Etter kampen fikk Islamovic spørsmål om kritikken han har fått i sesonginnledningen.

- Det har ikke vært enkelt. Samtidig tar jeg mitt ansvar. Som spiss i Rosenborg skal man gjøre mål, men jeg tar mitt ansvar. Det er klart at vi ikke har spilt bra og jeg har ikke fått mange sjanser, men man skal alltid ta ansvar for seg selv synes jeg, sier han.

Dramatikk før kampen

Det ble tilløp til dramatikk før kampen søndag kveld. Rosenborg-keeper André Hansen måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen med den kjenning i lysken.

Julian Faye Lund tok keeperplassen i gjestenes mål.

Den første omgangen vil med stor grad av sikkerhet gå inn i den velkjente glemmeboka. Det ble skapt svært få sjanser, nærmest var Gjermund Åsen som mottok en ball bak i feltet og klinket til fra skrått hold – rett på Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Etter hvilen tok Rosenborg ledelsen etter en corner. Ballen ble svingt inn av Pål André Helland. Sandberg bokset ballen ut, men den tok rett i nakken på Gustav Valsvik som ble kreditert scoringen.

Les også: Bodø/Glimt utklasset og ydmyket Brann: - Det er grusomt

RBK-bytter

Med halvtimen igjen gjorde RBK et offensivt dobbeltbytte. Emil Konradsen Ceide og Helland ble erstattet av Carlo Holse og Dino Islamovic

Børven ble flyttet ut på venstrekanten og svenske Islamovic tok plassen sentralt på topp.

Det skulle heller ikke ta mange minuttene før Islamovic markerte seg.

Et innlegg fra Anders Trondsen fant innbytteren perfekt inne i boksen. Han doblet ledelsen med et distinkt hodestøt.

- Et helt annet tempo i angrepet til RBK. Kampens beste angrep, så stiger han til værs og knuser Andreas Hanche Olsen til 2-0, sa Eurosport -ekspert Tor Ole Skullerud.

- RBK hentet seriens toppscorer på det tidspunket (Børven). Islamovic hadde fem målløse kamper, så bruker han fem minutter på banen før han scorer, fulgte kollega Kenneth Fredheim opp.

Etter 73 minutter punkterte en annen nykommer kampen for gjestene. Kristoffer Zachariassen fikk tid og rom før han banket ballen i mål fra 16 meter.

Rosenborg kontrollerte kampen inn til en komfortabel seier og rykker med det opp til 7.- plass på tabellen med åtte poeng.

Kommentarer til denne saken