Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Kjetil Knutsen er sterkt ønsket av Rosenborg som klubbens nye trener fra og med neste sesong. De siste dagene har Bodø/Glimt-treneren befunnet seg i Bergen under landslagspausen, før han vendte tilbake til Bodø tirsdag.

Der gikk Knutsen rett i et møte med styreleder Inge Henning Andersen og daglig leder Frode Thomassen i forkant av klubbens styremøte senere samme dag. Noen timer senere uttalte Thomassen til lokalavisen AN at Knutsen ikke hadde vært et tema.

– Vi har ikke snakket om trenersituasjonen. Vi har heller ikke snakket om Kjetil, sa Thomassen.

Onsdag morgen møttes Ivar Koteng, Tove Moe Dyrhaug og Mikael Dorsin på RBK-styrelederens kontor i Nyhavna i Trondheim for å diskutere trenerjakten i klubben. Det var Adresseavisen som først kunne rapportere om møtet.

Etter det Nettavisen kjenner til hadde Glimt-treneren i utgangspunktet fått en frist til å gi Rosenborg en tilbakemelding på om han ønsket å ta jobben på Lerkendal. Denne fristen skal 53-åringen ikke ha overholdt.

Nettavisen har onsdag forsøkt å få en kommentar fra Knutsens agent Morten Wivestad uten å lykkes.

Styreleder Ivar Koteng slår imidlertid tilbake mot Nettavisens opplysninger.

- Det er ikke korrekt. Vi opererer ikke med noen frister, sier Koteng til Nettavisen. Styrelederen påpeker at han snakker om trenerjakten på generelt grunnlag og vil ikke kommentere aktuelle kandidater.

Dersom Rosenborg ikke makter å lande Knutsen, er det den serbiske Hammarby-treneren Milos Milojevic som er nestemann på ønskelisten. Det kunne lokalavisen Nidaros avsløre forrige uke og er noe også Nettavisen har fått bekreftet.

Etter det Nettavisen kjenner til er dette for øyeblikket de eneste aktuelle kandidatene for Rosenborg.

Nettavisen blir imidlertid fortalt av kilder at trønderne kan gå glipp av begge kandidatene dersom situasjonen drøyer for lenge.

I Stockholm sitter Milojevic og venter på Rosenborg-ledelsens neste trekk.

- Jeg kan ikke kommentere noe om Rosenborg, uttalte Milojevic selv til Nettavisen forrige uke da det ble rapportert at han hadde vært i kontakt med klubben.

Flere styremedlemmer i RBK skal ha blitt imponert over serberen gjennom de siste månedene, noe som har gjort han til en sterk kandidat til jobben. Men et spørsmål som de siste dagene har reist seg i Rosenborg er hvor lenge de kan vente på Knutsen før de eventuelt mister muligheten til å sikre seg Milojevic.

39-åringen fra Serbia skal også være ettertraktet og er aktuell for store jobber i Europa. I tillegg sitter han på en lengre kontrakt med Hammarby, men denne situasjonen skal det være mulig å løse.

Om ikke Rosenborg handler hurtig kan imidlertid Milojevic forsvinne som en kandidat til jobben.

- Vet ikke. Kanskje dere i media vet litt mer. Jeg fikk noen bilder der det hadde kommet et rykte, men det er ingenting som jeg vet. Det er hypotetisk. Jeg trener Hammarby. Om det blir, når det blir og hva jeg skal gjøre det er ikke for meg, men man må snakke med Hammarby, sier Milojevic selv i podkasten «Studio Allsvenskan» der han var gjest i en episode onsdag.

Ifølge Nettavisens opplysninger er det fortsatt Knutsen som står øverst på ønskelisten til Koteng, Moe Dyrhaug og Dorsin. De sitter nå og venter på endelig tilbakemelding fra bergenseren.

- Har dere gitt Knutsen en forlenget frist til å svare?

- Når man prøver å rekruttere noen, enten det er en snekker eller en trener, så er det avhengig av to parter, sier Koteng som presiserer at han snakker på generelt grunnlag.

- Jeg vil ikke kommentere noe mer til deg. Målsetningen vår er å ha en ny trener på plass til vi starter opp igjen etter nyttår, fortsetter Koteng.

Det gjenstår å se om Rosenborg får det svaret de ønsker fra Bodø/Glimt-treneren, men etter det Nettavisen kjenner til skal ledelsen i klubben ikke være trygge på at Knutsen velger RBK. Det fordi en avgjørelse fortsetter å drøye.