Rosenborg jakter offensive forsterkninger etter salg av Dino Islamovic og Emil Konradsen Ceïde den siste tiden. Nå er Nettavisen og Nidaros kjent med at Rosenborg har vært i kontakt med storklubben Chelsea om Bryan Fiabema.

RBK skal være interessert i å hente den 19 år gamle spissen til Trondheim som et spissalternativ, men Rosenborg er ikke alene om å jakte stortalentet.

Trondheim skal dog være en svært aktuell destinasjon om klubbene kan komme til enighet om en avtale. RBK skal ønske en mulighet for å sikre seg Fiabema permanent inkludert i en eventuell låneovergang, etter det Nettavisen og Nidaros forstår.

Unggutten har kontrakt ut 2022-23-sesongen i Chelsea.

Dorsin: - Landslagsspillere i den kategorien følger vi med på

Sportslig leder Mikael Dorsin sier at Fiabema er en god spiller.

– Alle norske landslagsspillere i den kategorien ser vi på og følger med på, og det er det jeg kan si om det, sier Dorsin til Nidaros.

– Hva kan du si om Fiabema som fotballspiller?

– Det er mange av de som er på U23-landslaget som er veldig gode, og det er han også, sier sportssjefen.

Han ønsker ikke å spekulere i om Fiabema vil passe inn på Lerkendal.

– Det er alltid vanskelig å svare på når det ikke er vår spiller og vi ikke har sett han på trening. Å kommentere spillere på andre lag er generelt ikke optimalt. Han er ikke vår spiller, så det er egentlig ikke noe vi skal kommentere, sier sportssjefen.

Verken Fiabema selv eller hans agent Imad El Hammichi har besvart henvendelser til denne saken.

Flere klubber interessert

For kort tid siden omtalte Nordlys at Tromsø har vist interesse for Fiabema. Også Eliteserie-klubbene Haugesund og Odd skal ha spissen på sin ønskeliste.

Lokalavisen i Tromsø rapporterte at Fiabema er aktuell for et lån tilbake til gamleklubben frem til sommeren. Det er nærliggende å tro at RBK har andre krav til en eventuell overgang enn eliteserie-kollegaene.

Chelsea skal i utgangspunktet kun være interessert i å låne ut spilleren, men dette har ikke Rosenborg tradisjon for å gå med på. Etter det Nidaros og Nettavisen forstår skal i utgangspunktet det heller ikke være interessant i dette tilfellet.

Det er disse detaljene, samt hvilken rolle 19-åringen er forespeilet i Kjetil Rekdals lag, som må avklares. I fjor sommer sikret RBK seg Noah Jean Holm på en permanent avtale. Rosenborg har på samme måte som de gjorde med Holm fulgt Fiabema i lengre tid.

Verken spillerlogistikksjef i Odd Thomas Skilbred eller sportssjef i Haugesund Eirik Opedal har besvart henvendelser fredag.

Fiabema fylte nylig 19 år og skal selv ønske en overgang der han kan kjempe om spilletid på et seniorlag, etter noen sesonger i ungdomssystemet til Chelsea.

Han kan også bekle en kantrolle i et 3-4-3-system som Rosenborg planlegger for denne sesongen.

Unggutten meldte overgang til London-klubben for to år siden. Han har sluppet til og scoret tre mål i U19-utgaven av Champions League, og han har spilt for klubbens U23-lag i ung alder.

Han ble da den første signeringen til Frank Lampard som Chelsea-trener.

Rosenborg har tidligere i vinduet hentet Tobias Børkeeiet, Renzo Giampaoli og Sam Rogers. Nå står en spiss øverst på ønskelista til Kjetil Rekdal.

For øyeblikket har Rosenborg nevnte Holm og Ole Sæter som rene spissalternativer. I tillegg har de også Rasmus Wiedesheim-Paul som kan bekle en spissrolle.