RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg vinner både ute og inne

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og i kveld skal hockeygutta ta skalpen til Stjernen. Sjekk dagens oddstips.

Denne torsdagen er det ishockey som er hovedmenyen på Langoddsen med kamper fra den norske eliteserien, fra den svenske eliteserien og fra NHL. Og vi tror det finnes flere interessante spill på dagens meny.

Les også torsdag:
Hva tror leserne:Sjekk lesernes oddstips
Lunsjtrav Bjerke: Vi trodde på en gangster

Rosenborg er nyopprykket i Eliteserien etter to sesonger i 1. divisjon. Var tidligere kjent som Trondheim Ishockeyklubb. I den norske eliteserien er det i år Lørenskog, Stavanger, Sparta og Vålerenga som kommer til å kjempe om titlene. De øvrige lagene er det litt vanskeligere å plassere, men Stjernen ser klart svakest ut.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

For Rosenborg er det stort sett greit på mannskapssiden. Keeper Ruben Smith har storspilt for hjemmelaget hittil, og har ved siden av topplagenes keepere den høyeste redningsprosenten. Rosenborg har tapt bortekampene mot de antatte topplagene klart. Serieåpnet med 0-3 tap mot Vålerenga borte, har tapt 1-5 for Lørenskog (som er veldig forsterket i år), tapt 0-3 borte for Stavanger og tapte sist 0-6 for Eliteseriens beste hjemmelag Sparta. Rosenborg har kunne tatt poeng borte mot Lillehammer (seier 4-3). På hjemmeis i Leangen ishall er det derimot helt andre saker. Rosenborg tapte ikke en seriekamp hjemme i de to sesongene laget var i 1. divisjon, og etter tre hjemmekamper i Eliteserien er de fortsatt ubeseiret hjemme. Siste tap kom altså tilbake i 2007/2008 sesongen. Har et gjennomsnitt på ca 1 300 tilskuere på sine hjemmematcher, det er bra i norsk målestokk, all den tid de ikke er et topplag. De har riktignok ikke møtt de beste lagene hjemme enda, men har slått Frisk (3-2), Storhamar (4-3) og sist et forsterket Manglerud/Star (3-2 etter overtid).

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Stjernen har tapt sju av sine åtte seriematcher. Seieren kom hjemme mot Frisk tredje sist med sifrene 9-4. I følge våre kilder var det en kamp der Stjernen scoret på alt og resultatet er egentlig veldig misvisende. Sist ble det stygt 2-5 tap hjemme for Manglerud-Star. Alle de vi har sjekket med, mener at Stjernen er det klart svakeste laget i Eliteserien. Og da skal det også bli tungt i Trondheim i kveld. Norsk Tipping betaler hjemmeseier med 1,70 og denne prøves. Kampen kan spilles som singel, men vi kombinerer da oddsen er vel lav til singelspill. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Lever Sportspills eksperttips til dagens travkjøringer eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Vi kombinerer med den svenske seriefavoritten HV71 som fortsatt ikke har kommet skikkelig i gang med sesongen. Og har tre tap på borteis. Skal i kveld ut i bortematch mot Södertälje og i følge våre svenske kontakter er dette kveldens beste spill fra Elitserien i Sverige. Hjemmelaget Södertälje mangler fremdeles viktige spillere som Seikola, Pakaslahti och Kalteva. Tok en svært turbetont seier hjemme mot Djurgården nest sist (3-1) og var sjanseløse mot Modo borte sist (tap 3-6). HV71 vant ikke mer enn 2-1 hjemme mot AIK sist, men det skyldes ene og alene fenomenalt keeperspill av AIK-keeper Fasth. I kveld er det dags for at HV71 viser hvor skapet skal stå og vi spiller borte i kamp 102 til 1,90 i odds.

Spilleforslag 1 (totalodds er 3,23 og vår innsats er kr 100)
Kamp 91 Rosenborg - Stjernen 1,70 4,30 2,80
Kamp 102 Södertälje - HV71 2,55 3,90 1,90
Her kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

I tillegg er matchen mellom Manglerud/Star – Lillehammer svært interessant, Oddsen er satt til 2,50 4,25 1,85. M/s tapte sine fem første matcher, men er nå uten tap på sine tre siste. De smalt til med 6-1 seier hjemme over Storhamar tredje sist, overtidstapte mot Rosenborg borte nest sist og vant enkelt 5-2 borte mot Stjernen sist. Og uten at mange var klar over det hadde Norges Ishockeyforbund godkjent finansieringen av Manglerud Stars utenlandske spillere. MS har med hjelp av en hovedsponsor fått på plass finansiering for alle sine fem utenlandske spillere, og det ble godkjent av Norges Ishockeyforbund rundt månedsskiftet. Således har Casper Santanen, Niklas Wiklund, Paul Ballantyne, Tom May og Travis Vermeulen vært med i alle lagets tre siste kamper, noen av dem var også med fjerde sist. Ingen tvil om at disse spillerne har hevet M/S kraftig. Når oddsen er satt til 2,50 4,25 1,85 er det spennende med M/S her. Lillehammer på sin side er ultravariable. I følge styreleder Remo Martinsen er det ingen spesielle problemer med mannskapet til Lillehammer, og i følge han var Lillehammer klart best hjemme mot Storhamar i de første periodene, men et effektivt Storhamar vant altså 4-1, Uansett tror vi lagene står mye nærmere hverandre enn det oddsen indikerer og da spiller vi denne singel til 2,5 i odds.

Spilleforslag 2 (singelspill Manglerud/Star og innsats kr 100)
Kamp 95 Manglerud/Star - Lillehammer 2,50 4,25 1,85
Her kan du levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere