Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg ydmyket på hjemmebane mot PSV

Det nederlandske storlaget dominerte på Lerkendal.

ROSENBORG - PSV 1-4

Det ble ingen stor dag for Rosenborg i Europa League da PSV fra Eindhoven kom på besøk. Det nederlandske storlaget kunne til slutt juble for en 4-1-seier på Lerkendal mot Eirik Hornelands menn.

Kaptein Pablo Rosario satt inn den første scoringen, mens Birger Meling var uheldig og satte ballen i eget mål senere i den første omgangen. Marerittomgangen var komplett da stjerneskuddet Donyell Malen ordet 3-0.

Samuel Adegbenro, som var RBKs beste spiller, reduserte drøye 20 minutter før slutt, men Malen var på farten igjen i den andre omgangen. Dermed endte det 4-1 til PSV Eindhoven.

- Fasiten etter halvannen kamp i Europa League er at Rosenborg ikke er noe nærmere nivået i år enn de var i fjor. De er ikke i nærheten av å true PSV, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i pausen.

På stillingen 4-1 var Mathisen igjen klar i sin tale:

- Det er fullstendig klasseforskjell på de to lagene. De ble fiasko i cupen, det ser ut til å bli fiasko i serien, og det ser ut som de er på vei til å ende opp som en stor fiasko også i Europa League, sa den profilerte eksperten.

Tapet for Rosenborg betyr at de ligger på desidert sisteplass i gruppe D i Europa League. De står med null poeng etter tapene mot LASK og PSV.

– Dette var en svak prestasjon. Jeg synes PSV løpere fortere enn oss, de løper med høyere intensitet enn oss og spiller med høyere tempo. Vi er nummer to i alt, sa han til TV 2.

Han er naturlig nok ikke optimistisk med tanke på europaligahøsten.

– Akkurat nå synes jeg Rosenborg er på akkurat samme nivå som i fjor, sa Horneland og la til at det synes som om lufta har gått ut av laget.

– Vi har mistet momentum i alt vi gjør, sa han.

Det er nemlig PSV fra Eindhoven som leder gruppa etter full pott på de to første to kampene. De ligger tre poeng foran Sporting Club fra Lisboa, som er toeren i gruppa på bedre målforskjell enn LASK.

Dominert

PSV tok ledelsen etter 14 minutter. Kaptein Pablo Rosario dro til fra 18-19 meter. Ballen var så vidt innom beinet til Gustav Valsvik før den slo i undersiden av tverrliggeren og endte i nettet.

Nederlenderne hadde fått ledelsen laget ønsket. Ni minutter før pause ble det 0-2. André Hansen leverte en strålende redning, men PSV fikk sendt returen inn foran målet. Ballen traff Birger Meling (spilte høyreback) og gikk over streken.

Like før pause mistet Bjørn Maars Johnsen ballen midt på egen banehalvdel. Den gaven utnyttet PSV maksimalt. Donyell Malen bredsidet inn 3-0-målet noen sekunder senere.

Det bidro også til at RBK ble pepet av banen på vei til garderoben i pausen.

Samuel Adegbenro kriget inn 1-3-reduseringen etter pause, men RBK klarte ingen opphenting slik Salzburg gjorde mot Liverpool onsdag.

Vrient

Malen løftet inn 1-4-målet langt ut i 2.-omgangen. Det var klasseforskjell på lagene de gangene PSV virkelig satte fart på spillet.

RBK benket sin toppscorer Alexander Søderlund fra start. Tore Reginiussen var ikke i troppen på grunn av skulderproblemer.

Rosenborg er utslått av cupen og ligger på fjerdeplass i Eliteserien med sju runder igjen å spille. Det er fire poeng opp til Odd på bronseplass. Europaligaen kunne gitt klubben et løft, men det ser ikke sannsynlig ut.

RBK tapte åpningskampen borte mot LASK Linz med 0-1 tidligere i høst. Bak det resultatet skjuler det seg en total dominans fra østerrikerne. Neste kamp blir heller ikke enkel for RBK. Den går borte mot Sporting fra Portugal 24. oktober.

I fjor sikret Rosenborg seg et poeng på seks kamper i gruppespillet mot Celtic, Salzburg og Leipzig. Målforskjellen til RBK var 4-14.

Kommentarer til denne saken