Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborgs unge juveler

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Mens cupbombene i tur og orden smalt rundt om i kongeriket, grep Rosenborg sjansen til å komme à poeng med serielederen. Med en 16-åring på banen.

Trykk her for kampfakta, referat og spillerbørs

RBK - BODØ/GLIMT 3-0: I tillegg pekte Ola By Rise nese til alle kritikere som hardnakket hevder at klubben ikke fornyer seg og sendte to trønderske tenåringer inn på Lerkendal-matta.

- Der ser dere - ryktene om både min og Rosenborgs død var betydelig overdrevet. Vi er høyst oppegående, smiler Ola By Rise og lar øynene hvile ekstra lenge på dem som åpenbart har kost seg over trøndernes tunge seriestart.

- Vi har nå spilt to meget solide kamper og ser ingen grunn til at vi skal stoppe med det. Nå er vi for alvor på rett vei, slår RBK-treneren fast, og skynder seg å legge til:

- Men ingenting kommer av seg selv. Vi har tre tøffe bortekamper på rad nå og samtlige må jobbe knallhardt dersom vi skal fortsette å plukke poeng.

16-årig debutant
I kveld presenterte RBK-bossen også to av de unge juvelene han har i stallen. 16-åringen Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey (18) ble sendt ut på banen med nesten 19.000 trøndere ringside.

- Det er på høy tid at guttene får kjent litt på matta, føle hva det vil si å spille på Lerkendal og sist, men ikke minst får vise seg fram for publikum, sier By Rise. Han er full av lovord om de to ungguttene.

- Framtidas spillere, slår han fast, og kikker mot kroken der debutantene beskjedent har gjemt seg bort.

- For en opplevelse å løpe ut på banen. Det har absolutt ingen ting å si at det var kort tid igjen av kampen og at lite skjedde på slutten. Dette er bare stort, samstemmer duoen Skjelbred og Tettey.

Førstnevnte stiftet for øvrig det fotballinteresserte Norge bekjentskap med da han gikk helt til topps i TV-serien «Proffdrømmen» for et drøyt år siden.

- Det var den drømmen. Nå har den virkelige store drømmen gått i oppfyllelse, sier Trondheims-gutten, som medgir at nervene var litt plagsomme da han gjorde entre.

- Jeg vet at jeg fikk applaus, men jeg hørte ingen ting. For å si det rett ut: Jeg var redd, smiler han beskjedent.

Tafatte nordlendinger
Mens Rosenborg feiret både debutantene og tre poeng, var det heller magert med smil i Glimt-garderoben. Maken til tafatt utgave av Bodø-laget har ikke gjestet Lerkendal på mange år. Nordlendingene hadde rett og slett ikke troen på at det kunne bli poeng – og spilte deretter.

- La gå at Bodø/Glimt ikke hadde noen stor kveld. Men det er alt annet enn enkelt å møte oss når vi får spillet til å stemme såpass som i kveld. Vi kjørte over dem fra første spark på ballen og skapte den ene målsjansen etter den andre. Etter pause valgte vi å legge oss litt lavere og sikre poengene. At det ikke ble scoringer i andre omgang skyldes mer tilfeldigheter enn defensiv sikring. Vi skapte faktisk like mange målsjanser etter pause som før, oppsummerer By Rise.

Mens han finstuderer en tettskrevet notatblokk. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når systematikeren Ola By Rise er på jobb.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto