Roser «nye» Song

Foto: Ap/Scanpix

Midtbaneankeret Alexandre Song har blitt et offensivt våpen hos «Gunners».

01.11.10 19:43

Arsene Wenger er imponert over sesongstarten til midtbaneankeret Alexandre Song. På ni seriekamper har kameruneren gjort imponerende tre mål fra sin defensive midtbanerolle i Arsenal. I tillegg har han scoret ett mål i mesterligaen så langt – forvandlingen er merkbar for spilleren som er mest kjent for sine defensive kvaliteter. I fjor noterte han seg for kun ett mål på 26 seriekamper.

– Song ønsker å være med offensivt. Ofte ser vi at defensive midtbanespillere bare tenker på å gjøre en jobb defensivt, sier Wenger.

Song ble hentet til Arsenal for fire sesonger siden. Han var opprinelig midtstopper, men har blitt flyttet opp på midtbanen i løpet av oppholdet i Arsenal.

– Han har nok sett at konkurransen er tøff om plassene på midtbanen og dermed tatt tak i seg selv. Han har forbedret motoren sin. Før var han mer stasjonær. Han har forbedret seg enormt, skryter Wenger ifølge Sky Sports.

– Nå trenger han ikke små pauser for å hente seg inn, og ettersom han har forbedret utholdenheten tør han å bli med mer offensivt også. Og de gangene timingen stemmer er han en perfekt mann å ha i boksen, sier Wenger.

Bare Theo Walcott og Samir Nasri har gjort flere mål for Arsenal i Premier League i år. De har scoret fire mål hver. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag