Det kommer trolig ikke som noe sjokk, men Tomas Rosicky har igjen pådratt seg en skade før helgens Premier League-runde.

Spilleren måtte melde forfall kun 20 minutter før Tsjekkias EM-kvalifiseringskamp mot Litauen tirsdag.

Lyskeplager
Det skal ha vært problemer med lysken som har gjort at Rosicky måtte se Tsjekkias 4-1-seier over Litauen fra tribunen.

- Jeg har hatt problemer med lysken og jeg prøvde helt til siste øyeblikk å se om jeg kunne spille, forteller Rosicky ifølge isport.blesk.cz.

- Da jeg varmet opp før kampen forstod jeg at det ikke var mulig for meg å spille. Det var et lite håp, men jeg ble bare verre og verre, og da ville jeg ikke være til noe nytte på banen.

Hvor alvorlig skaden er, vil bli klart når Rosicky nå returnerer til Nord-London før Arsenals kamp mot Sunderland på søndag.

Ikke første gang
Det er ikke første gang Arsenal-spilleren er ute med skade. I januar 2008 fikk karrieren hans en brå stopp.

Allerede etter ni minutter av FA-cupkampen mot Newcastle måtte 28-åringen ut med skade. Arsenal-manager Arsene Wenger sa i etterkant at skaden ikke var alvorlig, men merkelig.

Skaden skulle likevel vise seg å ta svært lang tid å lege. Først 18 måneder etter han spilte fotball sist, var Tomas Rosicky tilbake på fotballbanen.

Tsjekkia til play-off
Til tross for Rosickys skadefravær kunne Tsjekkia juble over 4-1 seier mot Litauen og andreplass i sin gruppe. Tsjekkia skal dermed ut i play-off i forsøk på å komme seg til EM.

- Jeg er veldig glad for at lagkameratene mine gjorde en god jobb, men det er for tidlig å være stolt av noe som helst. Vi vet at dette er første steg og at det blir enda vanskeligere i play-off, forklarer Rosicky.