Rösler: - Jøss, så gode vi var

Foto: (foto: scanpix)

Lillestrøm herjet med seriemester Vålerenga i 75 minutter. Det overrasket trener Uwe Rösler.

31.01.06 20:56

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): LSK-VIF 4-3: Lillestrøm kunne glise bredest etter treningskampen mot Vålerenga.

I 75 minutter herjet romerikingene med Oslo-laget, og hadde Michael Mifsud og Arild Sundgot scoret når det egentlig var vanskeligere å bomme, kunne det fort stått 6-1 på lystavla.

I stedet raknet de gule og svarte det siste kvarteret, og Tom Henning Hovi og Ronny Johnsen fikk redusere to ganger.

Ikke klasseforskjell
Likevel - resultatet var flatterende for seriemesteren.

- Jeg er ikke enig i at det var klasseforskjell, men Lillestrøm var bedre. Det innrømmer jeg, sier Kjetil Rekdal.

- Men vi mangler også utrolig mange folk. Vi har åtte-ni førstelagsspillere med potensial til å gå rett inn på laget som ikke er med i dag, legger han til.

LSK-trener Uwe Rösler kjøper imidlertid ikke forklaringen sånn uten videre.

- Jeg hørte at de skulle stille med et juniorlag, men med unntak av to spillere, så så jeg bare toppspillere der ute, sier han.

Begge har et poeng. VIF startet med ungguttene Steinar Strømnes (høyreback) og Glenn Roberts (spiss).

Ungguttene fikk sjansen
Senere ble de to byttet ut til fordel for to andre unggutter – Mohammed Fellah (venstre midtbane) og Jalal El-Gharbi (spiss). Det var altså aldri mer enn to unggutter på banen samtidig. Men serielederen manglet også kjente navn som Daniel Fredheim Holm, Thomas Holm, Tore André Flo, Arni Gautur Arason, Amund Skiri, Magne Hoset, Jarl André Storbæk og Kjetil Wæhler. Alexander Mathisen og Mbulelo Mabizela var heller ikke med.

Men også LSK manglet folk. Andreas Haddad, Kasey Wehrman, Bjørn Helge Riise, Johan Petter Winsnes og Pål Strand var ikke i aksjon.

Med skadelista og de 75 gode minuttene i tankene, innrømmet også Uwe Rösler at han var overrasket over gode LSK femstod.

- Jeg hadde ikke trodd at vi var så gode allerede nå. Vi spilte gjennom midtbanen. Ikke bare langpasninger. Det var en fin mix. Så ja, jeg er overrasket, sier han.

Skal etablere oss i toppen
- Hva sier du til dem som nå begynner å snakke om LSK og gull?

- Vi ble nummer fire i fjor. Målet i år er å etablere oss i toppen. Vi vil kjempe om medaljer, og hvem vet hva som skjer hvis vi har litt flaks. Men hovedmålet er å kvalifisere oss til Europa denne sesongen. De som sier at vi er gullfavoritt er nok som oftest opptatt av å få flyttet fokuset bort fra seg selv, sier Rösler.

Men for de som lurer. 1989 var forrige gang Lillestrøm ble seriemestere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.