*Nettavisen* Sport.

Rösler avblåser gulljakta

Foto: Natalie Herland (Scanpix)

Uwe Rösler innrømmer at Lillestrøm ikke lenger er med i jakten på seriegullet.

02.10.06 00:04

LILLESTRØM - STABÆK 2-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm har gjort det for vane å kaste bort verdifulle poeng i sluttminuttene, så også mot Stabæk der tre poeng ble til ett da 16 minutter gjensto. En meget skuffet LSK-trener innrømmer at kampen nå står mellom Trondheim og Bergen.

- Ja, det er slutt på gullsjansene våre, innrømmer Rösler overfor Nettavisen.

Svært skuffet
En tydelig skuffet Uwe Rösler mener det er de personlige feilene som har kostet LSK dyrt denne sesongen.

- Stabæk har ikke en eneste sjanse i kampen, det er personlige feil som koster oss seieren, mener Lillestrøm-treneren.

Og selv om Stabæk-trener Jan Jönsson blir som et levende spørsmålstegn til Röslers sjansetelling, er det helt klart at Rösler har rett i at personlige feil har kostet romerikingene dyrt denne sesongen.

Det skjedde mot Molde forrige runde, da to markeringsglipper på corner ga to baklengs. Mot Stabæk søndag var det først Khaled Mouelhis feilpasning som gjorde at Somen Tchoyi kunne spille fri Daniel Nannskog, deretter headet samme mann inn 2-2 etter at Frode Kippe ikke fikk klarert en corner skikkelig.

Topp tre var målet
Det uttalte målet til Lillestrøm har vært å havne blant topp tre, noe de fortsatt har god mulighet til å bli, med fire poeng ned til Start og fem til Stabæk og Vålerenga. Opp til Rosenborg er det «håpløse» åtte poeng, mens Brann med en hengekamp ligger tre poeng foran. Avstanden til tross, noen av Lillestrøm-spillerne liker ikke å gi seg før den siste musa har forlatt LSK-skuta.

Bjørn Helge Riise var en av få Lillestrøm-spillere som virkelig tråkket til fra start, og han har heller ikke tenkt å gi seg før seriegullet er en matematisk umulighet.

- Jeg har ikke lyst til å gi meg før det virkelig er slutt, og medalje skal vi i alle fall ha, sier en kampsugen, men skuffet Riise.

- Dette er en kamp vi skal vinne, mener LSKs høyreflanke.

- Slutt nå
Fullt så optimistisk er ikke lagkompis Arild Sundgot.

- Det er vel slutt nå, medgir mannen bak sesongens største bom på Åråsen. Etter en snau halvtimes spill sleivet Mouelhi, ballen havnet hos en umarkert Sundgot på bakerste stolpe, men fra syv meter gikk ballen himmelhøyt over.

Sundgot tok seg til hodet i fortvilelse, Kanarifansen gikk lenger og rev nærmest både hår og hode av seg, og konklusjonen er klar: Med slike bom er det ikke rart at seriegullet ikke har havnet på Åråsen siden 1989.

Rösler nekter likevel å gi skylda på spissene.

- Vi scorer to mål, og da skal vi vinne. Vi har scoret 37 mål i år, bare et lag har scoret mer enn oss. Det er de individuelle feilene som koster oss, mener LSK-treneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag