*Nettavisen* Sport.

Rösler ber Tromsø om hjelp

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Mandag ringer Lillestrøms Uwe Rösler til trenerkollega Steinar Nilsen for å få hjelp.

29.10.06 23:02

ODD STADION, SKIEN (Nettavisen): ODD GRENLAND-LILLESTRØM SK 0-3 (0-3): Tyskeren har klokkertro på at laget hans skal sikre seg bronsen. Etter at Lillestrøm endelig viste at også de kan være effektive foran mål, mener LSK-treneren at kanarifuglene vil ende foran Vålerenga når ligaen avsluttes neste helg.

Har trua
- Ingen ting er umulig og jeg har virkelig troen på at vi skal slå Lyn i vår neste og årets siste seriekamp. Samtidig som jeg håper og også tror at Tromsø vil vise innsats og slå Vålerenga i sin serieavslutning, sier han til Nettavisen og legger til følgende melding til TIL-trener Steinar Nilsen.

- Det skylder Tromsø oss. Siden de ”ranet” oss i forrige uke og vant ekstremt ufortjent, mener jeg at det minste de kan gjøre er å banke ”Enga”, smiler Uwe Rösler som ikke ville snakke om hva som vil skje med tanke på å selge eller kjøpe spillere til neste sesong.

- Michael Mifsud og Robert Koren utgir seg begge til å være hyperaktuelle salgsobjekter. Har dere noen navn som eventuelt kan erstatte dem?

- Jeg vil bare snakke om denne kampen, svarer Rösler.

Trenger alternativer
Assistenttrener Gunnar Halle kan imidlertid bekrefte at det jobbes med alternativer.

- Skulle en eller begge av disse offensive spillerne forsvinne, er det selvsagt at vi må finne minst like gode erstatninger, sier Halle. Men han vil ikke gå ut med konkrete navn.

Halle var i likhet med sjefen, strålende fornøyd med at mannskapet deres gjorde som de skulle foran mål.

- I dag scorer vi på sjansene våre og slipper ikke inn når vi får sjanser i mot. Det har vi vært litt dårlige på i år, sier han og hinter til en av årsakene til hvorfor LSK ikke kjempet om gullet i år, men heller må ”ta til takke” med en bronsekamp.

- Det er vanskelig å si hvor vi glapp gullsjansen vår. Men mot Tromsø (1-2), forrige kamp mot Odd hjemme (2-2) og hjemme mot Stabæk (2-2) er alle kamper vi strengt tatt skulle ha vunnet. Og da hadde tabellen sett noe annerledes ut, blunker Gunnar Halle.

Lei avslutning
Trenerkollega Arne Sandstø har hatt gode dager på ”hjemmefronten” denne uka. Torsdag fylte han 40 år og fredag fikk han en sønn. Men avslutningen på festuken skulle han gjerne vært foruten.

- Men heldigvis kan vi avgjøre dette selv, og er ikke avhengig av hjelp slik som visse andre lag er, sier Sandstø som ikke bare skylder på åtte dårlige minutter midtveis i førsteomgang.

- Vi mangler også en god spiss som er i form. Det har vi manglet i hele sesongen, sier han.

Åtte minutter magi
Odd-spiss Ali Gerba hadde imidlertid sjansen til å putte ved flere anledninger. Istedenfor var det et LSK-lokomotiv som dundret over Skienslaget de nevnte åtte minuttene.

Først utnyttet Magnus Myklebust en forsvarstabbe og sendte laget sitt i føringen. To minutter senere tuppet midtstopper Frode Kippe inn en corner og doblet ledelsen, før Robert Koren avsluttet det korte målkallaset alene med Odd-keeper Rune Jarstein.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.