RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rösler etterlyser effektivitet

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Viking-treneren er fornøyd med sjansene som skapes, men ikke avslutningene.

Viking er det laget i Tippeligaen som har scoret færrest mål med sine to nettkjenninger på tre seriekamper. Bakover på banen går det atskillig bedre – med kun to baklengs, er det bare Lillestrøm med sitt ene som har sluppet inn færre.

Det er en statistikk som tyskeren kan leve med.

- Fortsetter vi å spille som vi har gjort, er jeg fornøyd. Midtbanen og stopperne er jeg veldig fornøyd med, men det er også områder vi må forbedre oss på.

Mer nøyaktig: Det å sette ballen i mål.

- Klarer vi å skape like mange sjanser som vi har gjort det vi har i de siste to kampene - mot Brann og Sandefjord - vil det bli bra. Da vil vi etter hvert begynne å vinne kamper, mener tyskeren.

Samuelsen-skryt
Viking er på den øvre halvdelen hva gjelder skapte målsjanser, men setter dem for sjelden. Jone Samuelsen er en av de spillerne han gjerne skulle sett oftere på scoringslistene.

- Jone er en spiller som ikke får den oppmerksomheten han fortjener. Han har vært veldig god for oss i år, er en glimrende all round-spiller, kommer ofte i gode avslutningsposisjoner, men setter ikke ballen ofte nok i mål.

- Gjør han det, vil han få en helt annen oppmerksomhet, spår Viking-treneren.

Frykter ikke FFK-trøkket
Viking har slitt i sine bortekamper mot Fredrikstad, og har ikke vunnet en toppseriekamp i Østfold-byen siden 1973. Det tar Rösler med knusende ro.

- Dette er en kamp vi ser frem til. Vi er i god form, og er i en posisjon hvor vi kan avgjøre kampen til vår fordel, mener tyskeren.

Etter at Lyn ble slått 3-1 i Fredrikstad i forrige hjemmekamp, sa trener Anders Grönhagen til Nettavisen at han mente at Fredrikstad Stadion kunne bli klubbens nye fort. Men 12.000 elleville FFKere skremmer ikke Viking-treneren.

- Det gir selvsagt Fredrikstad et løft med nytt stadion og masse folk.

- Men vi er vant til store kamper med masse folk, og viste i andreomgangen borte mot Start at vi kan styre slike kamper, sier den gamle måltyven til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere