Rösler i nytt Viking-møte

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Uwe Rösler skal møte Viking-ledelsen igjen i kveld.

21.11.06 15:10

Uwe Rösler seiler opp som Vikings førstevalg som ny trener, og bekrefter overfor Nettavisen at han er meget aktuell for trenerjobben i Viking.

- Både Viking og jeg meget interesserte, og jeg er nå i ferd med å reise til Stavanger for ytterligere samtaler med Viking-ledelsen, sa Rösler til Nettavisen ved tretiden tirsdag.

- Ikke snakket økonomi
- Vi har ikke snakket noe om økonomi, så det er ikke snakk om forhandlinger ennå. Men det er mer konkret enn bare samtaler, sier Röslers agent Stig Lillejord til Nettavisen.

Det viktigste for Rösler nå er å finne ut om Viking-ledelsen har samme oppfatning rundt klubbens situasjon som det han selv har. Dersom partene blir enige om hvordan man skal igjen gjøre de mørkeblå til en toppklubb i norsk fotball, så kan det bli kontraktsforhandlinger.

- Jeg regner med at Viking vet hva som skal til. De har erfaring med profilerte trenere fra før, så det tror jeg ikke blir noe problem. Det som er viktig er hvordan man ser for seg at Viking skal bli et topplag. Hvis Viking og Uwe ønsker det og det er grunnlag for det, så er det naturlig å diskutere økonomi, sier Lillejord.

Svært interessert
Rösler tenker som de fleste langsiktig, og vil ha en stabil og forutsigbar situasjon. Lillejord tror ikke årets mange trenersparkinger er bra for norsk fotball.

- Han har en viss form for langsiktig tenking, men jeg tror det er viktig for klubbene med kontinuitet. Det har vi sett med alle trenersparkingene denne sesongen. Det som er faresignalet er at de som sparket trenerne holdt seg, mens de som ikke gjorde det rykket ned, sier agenten.

Tyskeren ønsker å trene et topplag, og mener at Viking har det som skal til for å spise kirsebær med de store.

- Viking er en av de store klubbene i Norge og kan nevnes i samme åndedrag som Rosenborg, Brann og Vålerenga. I forhold til fasiliteter står de ikke tilbake for noen, sier Lillejord.

Roger Nilsen har blitt nevnt som ny assistenttrener i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.