*Nettavisen* Sport.

Rösler jublet - spillerne deppet

Foto: (foto: scanpix)

Uwe Rösler var strålende fornøyd med fjerdeplassen, men flere av LSK-spillerne innrømmer en viss bitter bismak tross Royal League-plassen.

29.10.05 23:30

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM-MOLDE 2-2:

Lillestrøm spilte godt, til dels glimrende, og hadde Molde fullstendig i kne i 80 minutter, vant sjansestatistikken med kallassifre, og seiler opp som kjempefavoritt i cupfinalen. Likevel holdt det kun til et poeng, og selv om dette resultatet ikke ble avgjørende for sluttplasseringen, var det nokså symptomatisk for en del av Lillestrøms kamper den siste tida.

- Vi er selvfølgelig fornøyde, dette var målet vi satte oss før sesongen startet, sier midtstopper Pål Steffen Andresen, uten at han smiler som altfor bredt.

Bittert
- Likevel er dette surt. Når man ser hvordan de andre konkurrentene i toppen har rotet på slutten, er det lett å tenke på hva som kunne ha vært.

En ting er bortekampen mot Vålerenga (endte 0-0), hvor Lillestrøm misbrukte et hav av målsjanser mot slutten av kampen. Enda verre er det med de to påfølgende kampene.

- Vi skulle og burde vunnet både mot Tromsø og Aalesund. Med seks poeng der¿, sukker Andresen, og tenker selvfølgelig på det faktum at Lillestrøm endte kun fire poeng bak seriemester Vålerenga.

Og selv om også lørdagens LSK-profiler, Andreas Haddad og Robert Koren, innrømmer at muligheten var der og det selvfølgelig er en smule bittert, støtter de sin trener Uwe Röser i at fjerdeplassen er en bra prestasjon.

- Fjerdeplass er helt OK, sier sloveneren, som spilte nok en strålende kamp i LSK-drakta. Ryktene vil ha det til at det kan bli vanskelig å få 25-åringen til å signere ny kontrakt med romerikslaget, og Koren selv innrømmer at målet er å gå til en større utenlandsk klubb etter hvert.

Koren – best i Norge?
Det har Uwe Rösler stor forståelse for.

- Robert (Koren) er Norges desidert beste spiller i sin posisjon. Hvor mange andre spillere har dere sett i hans posisjon med så mange scoringer og så mange målgivende, i tillegg til alt det andre har bidrar med?

Lillestrøms trener er sjokkert over at Koren ikke er blitt nominert til prisen som Norges beste midtbanespiller.

- Ingen – INGEN! – har prestert så bra som det Koren har gjort i år i den posisjonen, og jeg håper virkelig Jan Åge (Fjørtoft) tryller frem penger så vi klarer å beholde ham.

Slovenerens kontrakt går nemlig ut om et år, og selv om han trives i Lillestrøm, har han hele tiden vært åpen om sitt langsiktige mål - en større klubb, gjerne en i Spania. Det kan fort skje, med det spillet det offensive ballgeniet fremviser for tiden, så vil det utvilsomt bli mange som står og banker på agentens kontor etter hvert.

- Det har vært noen henvendelser, men vi får se det an etter sesongen, smiler Koren lurt.

LSKs treårsplan
Klarer LSK å beholde Koren, er det imidlertid ingen grunn til å tro at Kanarifuglene ikke skulle bli en trussel i toppen også neste år.

- Vi har en treårsplan, og jeg er strålende fornøyd med det vi har fått til i det første året, sier trener Uwe Rösler.

- I år skulle vi ende blant de fire beste, samt komme til cupfinalen. Tross et ungt lag med flere nye spillere, lite penger og et helt nytt trenerteam, så klarte vi det. Det er en meget sterk prestasjon, mener den 36-åringe LSK-sjefen, og retter en krass pekefinger både mot egne spillere, media og fansen som har sukket over poeng som på papiret aldri skulle ha endt hos motstanderen.

Nå er fokus cupfinalen – og neste sesong.

- Vi er det klart beste laget i dag, og selv om finalen er meget åpen, så har jeg en meget god magefølelse i forhold til neste søndag. Deretter får vi Royal League som vil gi oss matching mot de beste lagene i Skandinavia i vinter, og kanskje Eropacup-spill.

To klassespillere
- Det gir oss et kjempeløft for kommende sesong, hvor målet er medaljer. Får vi en til to klassespillere, skal vi klare det. Så skjønner alle hva målet er i sesong tre.

Cupfinale og mulig NM-pokal 2005, medalje i eliteserien i 2006 og så en stor rød ring rundt kalenderen merket med 2007. Uwe Rösler mener at det skal bli moro å være Kanari-fan i de neste årene, og med ny tilskuerrekord på Åråsen i årets sesong (snitt på nesten 7.500 og over 100.000 besøkende for første gang), så er det tydelig mange som er enig med ham!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.