RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rösler orket ikke se på

Sist oppdatert:
Da Lyn angrep nesten fire minutter på overtid, snudde Uwe Rösler seg bort. Han visste Lillestrøm ville tape sitt 11. poeng i sluttminuttene for sesongen.LES OGSÅ: Gislason: - Jeg angrer

(Trykk play i videovinduet over for å se sammendraget fra kampen.)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen):LYN – LILLESTRØM 3-3:(se nederst for spillerbørsen)

Se rekka: Rosenborg 3-3, Stabæk 2-2, Tromsø 0-1, Odd 2-2, Fredrikstad 1-1 og nå Lyn 3-3. I alle kampene har Lillestrøm tapt verdifulle poeng i sluttminuttene, 11 av dem i antall.

Og ingen forstår hvorfor.

- Jeg kan ikke forklare hvorfor det skjer. Da Lyn angrep nesten fire minutter på overtid, snudde jeg meg bort, sier Uwe Rösler.

- Jeg visste hva som ville komme, og jeg ville ikke se det, forteller Lillestrøm-treneren om situasjonen i kampens 94. minutt, da Espen Hoff angrep på venstresiden og slo ballen gjennom hele LSK-forsvaret. Jo Tessem la ballen på et sølvfat til Stefan Gislason, som upresset kunne dunke inn 3-3.

Oppgitt og fortvilet
Og mens Henning Berg og hans mannskap jublet over et verdifullt poeng, var det en kombinasjon av dyp fortvilelse og sinne som preget Lillestrøm-leiren. Dels over det de mente var filming, både da Espen Hoff falt og fikk straffe etter en drøy halvtime, og da Stefan Gislason fikk Kasey Wehrman utvist like før pause, men enda mer over sin egen manglende evne til å holde på seirer i sluttminuttene.

- Vi har pratet om det 100 ganger før, sier en svært oppgitt Arild Sundgot. - Jeg er helt rådeløs, innrømmer LSK-spissen.

Espen Søgård mener romerikingene blir for feige, og savner at spillerne tar ansvar.

- Vi slipper for lett på slutten, og jeg savner at vi står opp og tar ansvar.

Han innrømmer at det er tøft når det samme skjer gang på gang.

- Det tærer på, og jeg er forbanna lei, sier LSKs midtbanemotor, som fortsatt ikke vil si at alt håp er ute når det gjelder seriegullet.

Spørsmålet er – kan Lillestrøm klare det når de gang på gang misbruker matchballene sine?

Og: Har romerikingene det mannskapet og de spillerne som trengs?

Høyrebackproblem
Hullet etter Christoffer Andersson har vist seg å være langt verre å fylle enn først antatt. Fire spillere er så langt blitt prøvd på høyrebacken etter at svensken dro til Tyskland i sommer.

Ingen har klart det, og onsdag kom alle tre Lyn-målene etter angrep fra på venstresiden:

* Først da Espen Hoff ble, tja, felt av Dan Anton Johansen etter å ha skåret inn fra venstresiden, og Lyn scoret på straffe.
* Så da Espen Hoff lurte to mann på LSKs høyreside og la inn slik at Bala fikk kranglet inn ballen.
* Og til slutt da samme Hoff fra samme side serverte Gislason via Jo Tessem.

Tilfeldig? Neppe. Og Lillestrøm vet de har et problem på høyrebacken. Uwe Rösler måtte nesten le da han ble spurt om hvorfor han byttet ut nyinnkjøpte Dan Anton Johansen i pausen.

- Så dere spillet hans i de første 45 minuttene, spurte Rösler, og ristet oppgitt på hodet.

Noe bedre gikk det da midtstopper Anders Rambekk ble plassert på høyrebacken etter pausen. Landslagsspilleren klarte seg brukbart, men heller ikke Rambekk fikk tettet rommene på høyresiden skikkelig, uten at det skal få all skylda for Lillestrøm-kollapsen på overtid.

Uerfarne
I stedet tror Uwe Rösler at problemet ligger på spillernes erfaring.

- Mot Start viste vi at vi er godt nok trent og kan holde helt ut. Men at vi slipper inn mål i slutten så ofte, er ikke tilfeldig. Det har mye å gjøre med erfaring.

Eller rettere sagt – manglende erfaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere