*Nettavisen* Sport.

Rösler under hardt press

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Stavanger-avisene er ikke fornøyd med Viking-treneren.

01.10.09 12:54

Viking-trener Uwe Rösler har opplevd massiv kritikk fra lokale medier etter den svake sesongen i år.

De mørkeblå vikingene har kun plukket 34 poeng på sine 26 seriekamper denne sesongen, og ligger beskjedent plassert på 8. plass – med bedre målforskjell enn Vålerenga (9.) og Start (10.). I cupen ble det en pinlig exit etter at naborival Bryne tok seg videre etter straffesparkkonkurranse i 3. runde. Det er en innsats fotballbyen Stavanger langt fra er fornøyd med.

Målet før sesongen var å kvalifisere seg for spill i Europa, men drømmen om fjerdeplassen er en ganske fjern realitet akkurat nå.

Samtidig krymper publikumstallet på det som for kort tid tilbake ble kalt Fortet, Viking Stadion. I fjor hadde Viking et snitt på over 15.000 tilskuere på hjemmekampene sine. I år har det minket med rundt 2000.

Langt under målsetting
Ifølge Rogalands Avis skal styret evaluere Röslers stilling etter sesongen.

At et styre skal evaluere sin trener etter en sesong, er kanskje ikke veldig oppsiktsvekkende, men det er ingen tvil om at ikke alle er like fornøyd med de resultatene Rösler og sportsdirektør Egil Østenstad har oppnådd i år.

– Selv om sesongen ennå ikke er over, må vi erkjenne at vi ikke har klart å få ut det potensialet av troppen og spillerne som vi håpet. Her har vi ikke gjort en god nok jobb i det daglige, sa Østenstad til Stavanger Aftenblad onsdag.

Vil avslutte med stil
Hvordan opplever så Rösler presset som gradvis har økt den siste tiden?

– Jeg vil ikke snakke om ting jeg ikke kan styre. Du kan spørre meg om sportslige ting, sier Uwe Rösler til Rogalands Avis.

– Men du har vel dine egne tanker om den kritikken du nå blir utsatt for?

– Det har jeg definitivt, men de tankene ønsker jeg ikke å dele med mediene. Det kommer en dag der også jeg skal snakke, sier Rösler.

– Jeg har hatt dette presset på meg i over ett år snart, og det renner rett av meg. Spillerne skal ha ros for at de ikke lar seg påvirke. Vi har fire kamper igjen, og nå handler alt om å avslutte denne sesongen på en skikkelig måte, avslutter Rösler, som mandag møter tabellnabo Vålerenga på Ullevaal.

1,54 poeng i snitt
Tyskeren, som kom til Viking før sesongstart i 2007, er nå inne i sin tredje sesong. Totalt har han ledet klubben i 78 seriekamper, og har ifølge Aftenbladet et poengsnitt på 1,54 pr. kamp – bare Benny Lennartsson (1,77 på 78 kamper) og Tom Nordlie (1,71 på 7 kamper) har hatt bedre poengsnitt siden 1996.

Rösler er på nivå med Poul Erik Andreassen (1,53 på 104 kamper) og nåværende Fulham-trener Roy Hodgson (1,53 på 38 kamper).

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.