RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rösler vil skjerme Viking

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Peter Ijeh skjermes, Thomas Myhre snakker ikke til pressen. Og mer kan det bli, hvis Uwe Rösler får viljen sin.

LA MANGA (Nettavisen): Peter Ijeh har endelig kommet til La Manga, men vil bli holdt på en god armlengdes avstand fra pressen.

- Han er på rehabilitering, og vi vil bygge ham opp gjennom vår fitnesstrener, sier Viking-treneren til Nettavisen.

Ijeh skjermes
Rent praktisk betyr det at Ijeh ikke vil trene sammen med de øvrige Viking-spillerne mens han er på La Manga, ei heller vil nigerianeren være tilgjengelig for pressen den resterende tiden av Spania-oppholdet.

- Men jeg regner med at han er tilbake og trener med resten av laget når vi kommer til Stavanger, sier Rösler, som fortsatt har tro på at måltyven vil bli boende i oljebyen.

- For hver dag som går, øker sjansene for at han blir værende i Viking, sa Rösler til Nettavisen på mandag.

Taus Myhre
Nytt er det også at Thomas Myhre ikke ønsker å prate med pressen under sitt opphold på La Manga, skriver 100% Fotball. Det synes Rösler er helt uproblematisk.

- Thomas mislikte noe som ble skrevet om ham, og har derfor valgt ikke å prate med pressen. Det synes jeg er greit, av og til kan det være klokt å gjøre et poeng overfor pressen, mener tyskeren.

- I en sånn situasjon kan det være godt for en spiller ikke å prate med pressen noen dager, og det må vi som klubb respektere.

Vil stenge treninger ...
For – var det opp til Rösler, så ville han ha stengt Viking-treningene for presse og supportere langt oftere enn tilfellet er nå.

- Jeg gjorde det vel tre-fire ganger i fjor, men jeg kunne godt ha tenkt meg å gjøre det langt hyppigere.

- Dette er ikke noe jeg har diskutert med klubben, så dette er kun min personlige mening, men det hadde vært godt å være skjermet litt mer enn det vi er nå. Det er vanlig i England og i Tyskland, og i en ideell verden og med de rette facilitetene tror jeg det hadde vært bra å gjøre det i Norge også.

... og ha felles pressekonferanser
Rösler understreker at han full forståelse for pressen og deres jobb, men mener at klubbene kunne vært tjent med å bli mer skjermet.

- Også på kampdager, da jeg synes det hadde vært en stor fordel med felles pressekonferanser, forteller Viking-sjefen.

Noe umiddelbart tema er det dog ikke.

- Siden vi ikke har muligheten til å gjøre noe slikt, så har det heller ikke vært noe tema i Viking. Men mitt inntrykk er at mange av trenerne i Tippeligaen også ønsker det samme.

- Tror du dette blir vanlig i norsk fotball om fem år?

- Jeg vil ikke spå hva som kan skje, men mye har forandret seg i norsk fotball siden jeg kom hit i 2002. Før kunne pressen for eksempel komme inn i garderobene rett etter kamp, det skjer ikke lenger. Heldigvis, sier 39-åring med et lurt glis.

PS. At Peter Ijeh er tilbake i Viking-leiren er godt nytt for de blåkledte.

- Han er en del av Viking, og alle vil ha en målscorer. Han hadde vært på toppen av toppscorerlistene, uansett om han hadde vært i Rosenborg, Aalesund eller Strømsgodset.

- Sånne spillere vokser ikke på trær, skryter Ragnvald Soma.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere