RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roubaix-sensasjon la nesten opp

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
- Hadde jeg fått en dopingdom ville jeg ikke orket å fortsette, sier franskmannen.

De fleste rytterne opplever oppturer og nedturer i løpet av en sesong, men få fikk kjenne på like store kontraster som Sebastien Turgot denne sesongen.

Europcar-rytteren hadde en drømmevår. Under Paris-Roubaix, dronningen av klassikerne, hadde den 28 år gamle franskmannen sin livs dag.

Tom Boonen kunne han ikke gjøre noe med, men ingen andre klarte å hekte av Turgot. På oppløpet på velodromen spurtslo han Alessandro Ballan og tok andreplassen.

Fra helt til idiot
Det ble et av årets store sjokkresultater, og Turgot var raskt på vei mot heltestatus i Frankrike.

Men gleden ble brått snudd til fortvilelse. Kun en måned etter Roubaix-prestasjonen kom meldingen om at Sebastien Turgot hadde tre brudd på meldeplikten.

Landsmann Yoann Offredo hadde tidligere på året for en karantene på ett år for liknende feil. Det var ingen støtte å hente hos sportsdirektør Jean Rène Bernaudeau.

- Han er en idiot, raste sportsdirektøren.

Men Turgot utfordret to av meldepliktsbruddene, det ene på grunn av prosedyrefeil av UCI og den andre på grunn av trøbbel med internett. Disiplinærkomiteen frikjente til slutt franskmannen.

Dopingdom ville vært kroken på døren
Nå snakker rytteren for første gang ut om den tunge perioden.

- Det var en lettelse da jeg ble frikjent, for alt jeg ønsket var å sykle. Jeg har prøvd å legge det bak meg, men det er vanskelig, sier Turgot til velochrono.

Franskmannen er klar på hvilke konsekvenser en utestengelse kunne ført til.

- Jeg var langt nede. Ikke så dypt at jeg ønsket å legge opp, men hadde jeg blitt suspendert tror jeg likevel at min karriere hadde vært over. Da ville ikke motivasjon vært der til å fortsette.

- Jeg hadde ikke dopet meg, jeg hadde bare internettproblemer og fikk ikke oppgitt hvor jeg befant meg, minner Turgot om.

Langer ut mot systemet
Han synes det er dypt urettferdig at enkelte har fått lange straffer for å ha brutt meldeplikten.

- Sanksjoner må gis i forhold til feilen rytteren har gjort. Vi må slutte å straffe uskyldige på denne måten. Om det er snakk om en forglemmelse så hvorfor ikke gi noen en måneds karantene istedenfor et år?

- Det er ikke vi som bestemmer dette, men det må være logisk, mener rytteren.

Nå prøver han å legge opplevelsen bak seg og fokusere på en ny klassikersesong. Der vil han vise at årets innsats ikke var en engangshendelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere