RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rousey møter Holm igjen til neste sommer


REVANSJ: Ronda Rousey (til venstre) får sjamsem til å revansjere tapet mot Holly Holm (til høyre).
REVANSJ: Ronda Rousey (til venstre) får sjamsem til å revansjere tapet mot Holly Holm (til høyre). Foto: Paul Crock (Afp)
Bekreftes av UFC-presidenten.

Omkampen mellom de to kvinnene i bantamvektsdivisjonen i UFC vil etter all sannsynlighet gå av stabelen 9. juli. Da går UFC 200 av stabelen og det er ventet av «Holm-Rousey II» blir hovedattrkasjonen.

I en melding til LA Times meldte UFC-presidenten at «det blir Rousey» på spørsmål om hvem som kom til å bli den neste til å utfordre den nye bantamvektsmesteren.

Ikke fornøyd

Normalt sett går man etter rankingen, der Miesha Tate ligger som neste utfordrer, men denne gangen gjør UFC et unntak. Det er ikke Holms manager, Lenny Fresquez, like fornøyd med:

- Jeg vet ikke om Ronda blir klar for en kamp i juli. Hun fikk skikkelig julling og jeg tror ikke at det er lurt for henne å slåss igjen så fort. De har fortalt meg at hun kommer til å bli klar, men ..., fortalte Fresquez til LA Times.

Rousey ble som kjent knocket ut av Holm i andre runde av deres første kamp. Tidligere i uken bekreftet hun i et intervju med ESPN at hun må tilbake i ringen med Holm, og at hun føler seg latterliggjort etter tapet.

Fresquez er heller ikke spesielt fornøyd med at UFC hopper over Tate på lista og gir omkampen direkte til Rousey:

- Holly er vant med å måtte holde seg i live. Vi er av den gamle skolen og vi syns at rankingen er der av en grunn. Tate fortjener en sjanse, men dette kan ikke vi bestemme.

Fnyser av kritkken

UFC-president Dana White tok ikke akkurat så tungt på kritikken fra Fresquez, og bekrefter at han snakker jevnlig med Rousey, som han betegner som en nær venn.

- Vi er så bekymret for Fresquez' mening, fortalte White i en sarkastisk tone til avisa.

- Ronda er det største konkurransemennesket jeg har møtt og hun er en stolt kvinne. Det som gjør at verden elsker Ronda er at Ronda visste hundre prosent at hun ikke kom til å tape, forteller White om hvordan Rousey hadde dominert kvinnedivisjonen av UFC frem til tapet mot Holm.

Dermed ser det ut til at vi må vente til juli før Holly Holm forsvarer tittelen sin for første gang. På andre siden av buret vil Ronda Rousey stå klar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere