Roy Hodgson ny Viking-trener

Foto: (SCANPIX)

Den meritterte engelskmannen Roy Hodgson ble søndag kveld presentert som ny Viking-trener. Han har skrevet kontrakt til og med 2007-sesongen.

23.05.04 21:14

Det melder Stavanger Aftenblad. Hodgson tar over i juli, etter at vårsesongen er slutt, og har bundet seg til Viking i to og en halv sesong.

57-åringen er en av Europas mest erfarne trenere og tar over etter Kjell Inge Olsen, som sa opp jobben 19. april.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Skandinavia og håper at jeg kan gjøre en god jobb i Viking, sa engelskmannen på pressekonferansen etter kampen mot HamKam.

Klubben er også på spillerjakt, men den nye treneren avviser at han vil ta med seg spillere når han begynner i sin nye jobb i sommer.

På spørsmål hvorfor han valgte Viking når han han er linket til trenerjobber i både Tottenham og Blackburn, svarte han følgende:

- Jeg har ikke fått noe konkret fra disse klubbene, og min filosofi er å alltid takke ja til gode tilbud. Norge var et land jeg hadde lyst til å jobbe i, sa han til TV 2-sporten.

Lang merittliste
Roy Hodgson har vært trener i en rekke europeiske land, blant annet i italienske Inter, og også hatt ansvaret for landslagene til Sveits (under VM i 1994) og De forente arabiske emirater.

Han førte FC København til seriegull i 2000/2001-sesongen, og forlot deretter København til fordel for italienske Udinese i juni 2001. Der var han til desember 2001, da han fikk sparken.

Hodgson satt på Vikings nye tribuner da laget spilte uavgjort mot Lillestrøm 12. mai, og ga da inntrykk av å like seg godt i Stavanger.

Viking-formann Ole Rugland har aldri lagt skjul på at Hodgson har vært aktuell som ny Viking-trener, og sa tidligere i uken til TV 2 Nettavisen at Viking har vært i en god dialog med den engelskmannen.

- Han fikk et godt inntrykk av byen og klubben, slo Rugland fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.