*Nettavisen* Sport.

Royal League lever

Men du får ikke sett kampene på TV i år.

10.01.08 10:53

Det blir ingen Royal League-turnering i år, men arrangørene har likevel sørget for at konseptet ikke er helt dødt. Nå har de nemlig gått inn med økonomisk støtte slik at lagene som skulle spilt i årets Royal League - likevel kan møtes i treningskamper. I Norge har Brann, Stabæk og Viking sagt ja til tilbudet.

Det betyr at Stabæks kamper mot FC København og IFK Göteborg mottar økonomisk støtte av Royal League for å sikre gjennomføringen. Det samme gjelder også Branns kamp mot Odense 27. februar, og Vikings kamp mot samme lag 2. mars. I tillegg har Brann og Viking også ønsket én kamp til mot svenske eller danske Royal League-lag. Nettavisen har imidlertid ikke fått bekreftet at disse lagene har fått en kamp på disse datoene.

Sen beskjed
- Beslutningen om at det ikke blir noe Royal League i år kom veldig sent. I tillegg håper og tror vi at vi igjen kan skape et Royal League-konsept i fremtiden. Derfor gjør vi dette, sier daglig leder i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, til Nettavisen.

Royal League sitter med en egenkapital på snaut fire millioner kroner. Om lag en fjerdedel av den egenkapitalen brukes nå for å arrangere disse treningskampene.

- Vi bruker av egenkapitalen for å finansiere reiseutgiftene til bortelaget, samt utgifter til dommere, sier Skistad.

Nei fra RBK
Royal League har hjulpet noen av klubbene med treningsmotstander - siden et puljeoppsett til turneringen uansett lå klart. I tillegg har noen av klubbene på egen hånd kontaktet hverandre.

Lillestrøm ble ikke med på opplegget.

- Vi diskuterte dette, men av rent praktiske årsaker valgte vi en annen løsning, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft til Nettavisen.

PS: Det blir ikke utarbeidet noen tabell på bakgrunn av resultatene. Kampene gjennomføres kun som frittstående treninskamper, hjulpet frem økonomisk av Royal League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.