RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Royal RBK-nedtur

Foto: GORM KALLESTAD (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Null mål, null seire og null interesse. Rosenborgs Royal League-deltakelse er blitt en gedigen nedtur.

TRONDHEIM (Nettavisen): ROSENBORG – HELSINGBORG 0-0: Mot Helsingborg søndag var det så vidt trønderne klarte å stille lag.

Selv om Knut Tørum forsikrer om at han mønstret det beste mannskapet RBK rår over for tida, er det ikke til å legge skjul på at mange undrer seg over at spillere som stilte mot Tufte IL tidligere i uka ikke kunne være med mot svenskene.

- Vi har meldt på 23 spillere til Royal League og pr i dag er ni av dem skadet eller syke. Vi stilte med andre ord med de som er i stand til å spille kamp, slår RBK-treneren fast og understreker at det er stor forskjell på å rusle rundt i midtsirkelen mot Tufte og kjempe om avansement i Royal Leauge mot Helsingborg.

- Det at Steffen Iversen står i mål i en showkamp er ikke det samme som at han er kampklar, sier Tørum.

Stor skuffelse
Han legger imidlertid ikke skjul på at den skandinaviske turneringen har vært en stor skuffelse for årets norske seriemestre.

- Vi hadde som målsetting å gå til topps i turneringen. Etter fire kamper har vi til gode å vinne en eneste kamp og det er kun en teoretisk mulighet for at vi kan gå videre. Klart vi er skuffet, sier han.

Tørum håper ytterligere et par spillere melder seg til tjeneste før torsdagens oppgjør mot Brann. I startelleveren i kveld var det fire spillere som så å si ikke har spilt A-lagsfotball denne sesongen.

- Laget tatt i betraktning er jeg fornøyd med kampen mot Helsingborg. Ungguttene gjorde en solid jobb, spesielt defensivt. Hadde vi scoret ett mål i kveld og vunnet hadde jeg vært superfornøyd, smiler Knut Tørum

Mangler spiss
Også lagkaptein Vidar Riseth er brukbart fornøyd med kveldens forestilling foran et par tusen ihuga supportere på Lerkendal.

- Ut fra forutsetningene gjennomførte vi en helt grei kamp. Ikke minst skal juniorene ha ros for at de viste seg fra sin beste side. Savnet av en spiss ble imidlertid tydelig utover i kampen. Vi hadde rett og slett ingen til å ekspedere de mange innleggene i mål, sier Riseth, som gjerne skulle hatt klubbens måljeger helt på topp:

- Hadde Steffen (Iversen) vært frisk så hadde vi vunnet. Enkelt og greit, slår han fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere