RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røper NRKs VM-kommentatorer

Foto: Yuri Cortez / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
En kjenning gjør comeback.

Onsdag kan NRK avsløre hvem som være kommentatorer under det kommende fotballmesterskapet i Brasil.

De to NRK-duoene blir som følger:

1: Lars Tjærnås og Andreas Stabrun Smith.

2: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Tjærnås (53) var som kjent en del av duoen som kommenterte den legendariske kampen mot Brasil i Marseille i 1998. Nå gjør han comeback i NRK under VM i Brasil.

- Jeg er både ydmyk og stolt over å få denne muligheten. Jeg tror dette kan bli tidenes VM og tidenes fotballfest, sier han til NRK.

Med seg får han sidekommentator Andreas Stabrun Smith. Han har vært mest å høre som skiskytingskommentator, men har også jobbet mye med fotball.

Kommentatorpar nummer to er Christian Nilssen og Tom Nordlie. Nilssen har vært en kjent stemme for fotballfolk gjennom flere år, og Nordlie er allerede et husholdningsnavn i de fleste norske hjem.

Scheie fortsatt favoritten
En undersøkelse Ipsos MMI nylig gjorde på vegne av Nettavisen, viser at Arne Scheie er den fotballkommentatoren som er best likt av det norske folk.

31 prosent av et representativt utvalg hadde Scheie som sin favoritt.

I alle aldersklasser er NRK-veteranen, som kommenterte sin siste fotballkamp under cupfinalen forrige måned, den mest populære. Det er imidlertid særlig i aldersklassene over 40 at Scheie dra fra nærmeste konkurrent, Øyvind Alskaker.

TV 2-kommentatoren får totalt fem prosent av stemmene, mens Thor Eggen, Roar Stokke og Kasper Wikestad blir stående på ett prosent.

Scheie var både overrasket og beæret da Nettavisen fortalte ham om resultatene av undersøkelsen tirsdag.

- Det er klart at det er en ære, og det er veldig hyggelig å høre. Det er også litt overraskende, ettersom NRK ikke har sendt mye fotball de siste årene. I år har vi for eksempel kun hatt cupen, og det er ikke så mye, sammenlignet med tidligere, sa Arne Scheie til Nettavisen.

Scheie, som nylig ga seg som fotballkommentator, skal følgelig ikke geleide seerne gjennom dramatikken i sommer.

Sjur Molven, redaksjonssjef i NRK Sporten, kan imidlertid ikke garantere at VM blir helt uten stemmen til Scheie.

– Selv om Arne ikke skal kommentere kamper, skal vi bruke han som den profilen og kapasiteten han er. Han skal ikke være ekspert i ordets vanlige betydning, men han får en viktig rolle i TV-sendingene, sier han til NRK.

Fotball-VM i Brasil 2014 arrangeres fra 13. juni til 13. juli.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere