RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rørt av hyllesten

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lagvenninnenes hyllest i Holmenkollen ble sterk kost for Liv Grete Poirée.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Mandag kom meldingen mange sportinteresserte nordmenn hadde fryktet: De tre verdenscuprennene i Holmenkollen denne uka blir den norske skiskytterdronningens siste opptreden på internasjonalt toppnivå.

Torsdag gikk det første av de tre rennene av stabelen. Sprinten i Holmenkollen ble en god opplevelse for Liv Grete Poirée (31), som endte på femteplass etter en sur bom i liggende.

- Klump i halsen
Likevel var det helt andre ting enn det sportslige som rørte mest ved den norske folkeyndlingen. Da hun så at lagvenninnene hadde sydd «Takk Liv» med store bokstaver på drakten, var det like før tårene presset seg på.

- Jeg fikk en liten klump i halsen da jeg så det. Jeg setter stor pris på en slik takk. Men egentlig er det jeg som skal takke. De andre jentene har vært der for meg både i med- og motgang, poengterer Liv.

Også publikumshyllesten varmer.

- Priviligert
- Det var en litt annerledes følelse før start i dag. Det er litt vemodig, selv om dette er noe jeg selv har vært forberedt på veldig lenge. Det er veldig spesielt å gå her i Holmenkollen, med den støtten man får fra publikum. Det får meg til å skjønne hvor priviligert jeg har vært i disse årene.

I motsetning til Liv Grete Poirée, har Linda Tjørhom bestemt seg for å forlenge skiksytterkarrieren. Tjørhom innrømmer at det er en spesiell følelse at det neste sesong er hun som er kaptein for de norske skiskytterjentene.

- Når jeg plutselig er den eldste her, så begynner det å lukte svidd. Ikke bra, fastslår Tjørhom.

- Mister en gledesspreder
Samtidig har hun stor respekt for Liv Gretes beslutning.

- Det kom jo ikke som noen stor overraskelse for oss på laget. Men vi mister en gledesspreder og en av verdens beste skiskyttere med masse erfaring. Det gir oss noen ekstra utfordringer, men det måtte komme – før eller senere, poengterer Tjørhom, som ga seg selv et vanskelig utgangspunkt foran lørdagens jaktstart med 17. plass i sprinten.

For Liv Grete Poirée ser det langt lysere ut. Hun starter altså som nummer fem, bare elleve sekunder bak Martina Glagow i tet.

- Jeg er kjempefornøyd med løpet i dag og utgangspunktet lørdag. Men den ene bommen i liggende irriterer meg litt, fastslår skiskytterdronningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere