Rubelrus i Chelsea

Foto: EPA/Scanpix

London-klubben kan likevel glede seg til januarsalget.

06.11.09 13:13

Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) besluttet fredag å fryse sanksjonene Chelsea FC ble idelt i forbindelse med Gaël Kakuta-overgangen.

I en uttalelse fra CAS heter det følgende:

««Idrettens voldgiftsdom (CAS) har blitt anmodet om å ta affære av Chelsea FC og Gaël Kakuta med hensyn til dommen fra Fifas konfliktråd den 27. august 2009.

Konfliktrådet påla en fire måneders karantene på Gaël Kakuta og Chelsea FC ble fratatt retten til å registrere nye spillere, både nasjonalt og internasjonalt, for de neste to overgangsvinduene.

Klubbsanksjonene blir utsatt fram til CAS kommer med sin endelige avgjørelse».

I klartekst betyr dette at londonerne kan kjøpe og selge spillere i påvente av en rettskraftig, og altså endelig, avgjørelse på Gaël Kakuta-saken.

Det var moderklubben Lens som startet ballet, da de meldte Chelsea inn for Fifa på grunn av måten Premier League-giganten hentet den da 16 år gamle gutten på fra klubbens ungdomsakademi – uten å gi franskmennene kompensasjon.

Chelsea har siden drevet aktiv lobbyvirksomhet mot den sveitsiskbaserte domstolen siden, og forsøket ser altså ut til å lykkes. Klubben bekrefter utsettelsen på sin egen hjemmeside. Samtidig kunngjøres det at Chelsea ikke vil gi ytterligere kommentarer i sakens anledning.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.