Gå til sidens hovedinnhold

Rudiger glemmer aldri De Rossis ord etter rasistiske rop fra tribunen

- Han kom bort til meg etter kampen og sa noe jeg aldri hadde hørt før, forteller en åpenhjertig Chelsea-stjerne før Champions League-finalen.

Det var i et av de klassiske byderbyene mellom AS Roma og Lazio i 2017 at Antonio Rudiger ble utsatt for rasisme på en måte han aldri hadde opplevd tidligere.

- De kalte meg nigger og ropte «gå og spis en banan». Hver gang jeg rørte ballen lagde de apelyder. Det var ikke bare noen få, men en stor seksjon blant Lazio-fansen. Det var ekte hat. Du kjenner det igjen når du ser øynene deres, forteller Rudiger i Players' Tribune.

- Du blir merket for livet

Den tyske midstopperen sier han ikke ønsket å gi rasistene makt på noen som helst måte. Derfor reagerte han ikke på ropene.

- Men på innsiden, jeg bryr meg ikke om hvor sterk du er, hvis du er et menneske med et hjerte som slår, så blir du merket for livet, sier Rudiger.

Chelsea-stjernen mener det er utgjort at fotballsamfunnet igjen og igjen reagerer på samme måte etter rasisme på fotballbanen, uten at det utgjør noen forskjell.

- Folk sier «å, det er forferdelig». Klubbene og spillerne skriver små meldinger på Instagram: «Stopp rasismen». Det er en etterforskning av saken, så føler vi at de har gjort noe positivt, så går vi tilbake til normalen, men ingenting foranderer seg.

Glemmer aldri De Rossis ord

28-åringen sier han ofte tenker på sin tidligere lagkamerat i AS Roma, klubblegenden Daniele De Rossi, og hvordan han reagerte etter rasismehendelsen mot Lazio.

- Han kom bort til meg etter kampen og sa noe jeg tror jeg aldri hadde hørt før. Jeg var fortsatt veldig emosjonell og sint. De Rossi satte seg ned og sa «Toni, jeg vet at jeg aldri kommer til å føle det samme som deg, men la meg forstå smerten din. Hva foregår inni hodet ditt?».

- Han tvitret ikke, han la ikke ut en svart firkant. Han brydde seg. Mange i fotballen sier ting offentlig, men kommer aldri til deg personlig. De Rossi ville virkelig vite hvordan jeg følte det. Denne fyren var et klubbikon. En legende. Da jeg kom inn i garderoben for første gang ... bare det å se på ham gjorde meg til en nervøs liten gutt. Men da jeg hadde det som tøffest, brydde han seg om meg som et menneske. Han ville forstå.

Antonio Rudiger skal denne helgen i aksjon i Champions League-finalen når hans Chelsea møter Manchester City i Lisboa.