RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rugby - den nye homo-sporten

(foto: scanpix)
Rugby er blitt en mektig populær idrett blant de homofile i USA. Og det er 11. september som har «skylden» for det.

Rugby har tatt av blant de homofile i USA, mye takket være publisiteten Mark Bingham (bildet) har fått. Han spilte på et av USAs ledende homo- og biseksuelle lag, San Francisco Fog, før han omkom 11. september 2001.

En av passasjerene
Han var nemlig en av passasjerende om bord på United Airlines flight 93, som krasjet på et jorde i Pennsylvania den skjebnesvangre dagen. Like før flyet styrtet, ringte han til sin mor fra luften. I telefonsamtalen fortalte han om planen passasjerene hadde for å ta tilbake kontrollen over flyet.

- Han er blitt gjort stas på av homsemiljøet i USA. Det har gjort at folk har fått øynene opp for sporten. Det har egentlig tatt av litt på grunn av Mark Bingham, sier Chris Galley, sekretær i rugbyforbundet IGRAB, til Reuters.

Homo-turnering
I 2002 ble den første internasjonale rugby-turneringen for homo- og bifile – Bingham Cup - arrangert i San Francisco. I mai vil en liknende turnering bli avholdt i London.

Over 27 lag fra hele verden reiser til London for å delta i turneringen, som for øvrig er sponset av nettopp United Airlines.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere