Rugland fristilt av Detroit Lions

Foto: Leon Halip / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

- Kickalicious-eksperimentet er over, skriver pressen.

Håvard Rugland ble mandag fristilt av Detroit Lions, etter sitt oppsiktsvekkende forsøk på å sparke seg inn i NFL.

Nordmannen vekket oppsikt med en skrytevideo på internett, og den fikk også NFL-speidere til å sperre øynene opp. «Kickalicious» fikk kontrakt med Lions i april, og han har gjort en god figur under sesongoppkjøringen.

Nok til plass i stallen for sesongen var det ikke, og nå må han se om det finnes andre lag som er interessert i å gi ham en sjanse.

NFL-lagene må barbere stallene sine drastisk før sesongstart, og som ventet var nordmannen en av dem som måtte gå før tirsdagens frist.

- Kickalicious-eksperimentet er over, og dermed kommer det internasjonale medieoppbudet sikkert til å avta, skrev Detroit Free Press tirsdag.

Rugland hadde aldri spilt amerikansk fotball før han overbeviste med sine lange og presise spark på skrytevideoen. Ifølge den amerikanske avisen viste han klar framgang i løpet av treningsleiren, og han traff med alle trepoengsparkene han forsøkte i treningskampene: Fra 49, 50 og 33 yards.

- Han sto for avsparkene i annen omgang av de fleste kampene og var populær i garderoben, skrev Detroit Free Press.

Likevel ville det vært mer enn sensasjonelt om Rugland hadde tatt plassen fra Akers, som har vært uttatt til allstarkampen seks ganger og regnes som en av ligaens bedre kickere.

Akers har vært gjennom to operasjoner for idrettsbrokk, og Lions ville gardere seg i fall han var satt for mye tilbake.

Det viste seg ikke å være tilfelle. Akers har truffet med sju av åtte forsøk på trepoengspark.

Lions-stallen måtte tirsdag barberes til 75 spillere. Lørdag skal den skjæres ytterligere ned til 53 spillere foran sesongstart neste helg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.