Gå til sidens hovedinnhold

Rugland imponerte i Arizona

Økte sjansene for at vi får en nordmann i NFL.

Nettavisen skrev onsdag at Håvard «Kickalicious» Rugland denne uka prøvespilte for Arizona Cardinals. I henhold til regelverket i NFL fikk han kun én dag på å vise seg fram.

- Magefølelsen er bra. Jeg har jo alt å vinne. Jeg er positiv, sa Rugland til Nettavisen onsdag.

- Et prøvespill er uansett bare fint for meg. De andre klubbene får også med seg at du er på et prøvespill. Dette kom kanskje litt tidligere enn jeg hadde trodd, la han til.

Nettavisen har ikke fått tak i Rugland etter prøvespillet, men nordmannen grep sjansen, forteller hans manager, Kevin Skabo.

- Jeg snakket med Håvard sent i går kveld. Det var en utrolig fornøyd og blid gutt i den andre enden av linja. Han sa at dette er det beste prøvespillet han har hatt. Han leverte varene, forteller Skabo til Nettavisen.

Full klaff
Rugland satte alle field goals. Det er sterkt. I løpet av en vanlig grunnserie på 16 kamper bør en god kicker ligge rundt 90 prosent. Forrige sesong leverte kickeren i Arizona Cardinals, Jay Feely, bare 83 prosent.

Feely bommet også med en field goal som ville sendt Cardinals til sluttspill. Nå er Feely free agent.

Arizona Cardinals hadde flere kickere på prøvespill onsdag. Håvard Rugland ble testet sammen med tre andre, uten at 29-åringen fra Ålgård lot seg påvirke av det.

- Håvard hadde 100 prosent treff, og var i tillegg veldig fornøyd med kickoffene. Flere av dem gikk ut av «endzonen», noe som viser at han har en rå kraft. Håvard følte selv at han viste stor forbedring på kickoffs under dette prøvespillet, forteller Skabo.

Fikk råd
Etter at prøvespillet var over, tok Amos Jones, som er hovedansvarlig for lagets såkalte «special teams», en prat med nordmannen.

- Han forklarte hva han ville at Håvard skulle jobbe med. Det er veldig positivt. I NFL sier de som regel bare «Takk for nå. Ha det!», men når de er interessert i å tilknytte seg en spiller, gir de som regel noen råd på hva de vil spilleren skal jobbe med videre. De gidder ikke kaste bort tid på å gi råd til en spiller som de ikke er interessert i og som kanskje havner i en annen NFL-klubb, forteller Kevin Skabo.

Som Ruglands manager merker Skabo at interessen for «Kickalicious» er stor i USA.

- Hver eneste tryout øker Håvards popularitet og merkevare i USA, og det merkes også ved kommersielle forespørsler som kommer fra USA etter hver tryout. Kickalicous-varemerket kommer til å bli stort.

- Hvordan tror du sjansene til Rugland er for å få kontrakt i NFL?

- Jeg håper alltid på det beste og har en følelse av at vi i løpet av 2014 har en ny nordmann i NFL.

Se første episode av miniserien som Viasat har laget for Nettavisen om amerikansk fotball: - Jeg ble ordentlig nervøs

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken