*Nettavisen* Sport.

Ruglands overmann i trøbbel

Foto: Leon Halip / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

Detroit Lions jakter ny kicker.

30.11.13 17:02

Nordmannen Håvard Rugland prøvde seg som kicker for den amerikanske fotballklubben Detroit Lions tidligere i høst, men ble til slutt kuttet fra troppen.

Nå melder imidlertid Detroit Free Press at mannen som fikk kickerjobben i Detroit, veteranen David Akers, har slitt med dårlig form denne sesongen.

Derfor arrangerer den amerikanske fotballklubben nå på ny prøvespiller for kickere. Håvard Rugland skal imidlertid ikke prøve seg denne gang.

- Nei, Håvard skal ikke dit, bekrefter Ruglands manager, Kevin Skabo til Aftenposten.

Akers skal kun ha truffet på 15 av 20 field goal-forsøk denne sesongen. Kun tre lag av de totalt 32 lagene i NFL har lavere treffprosent på field goals.

Ifølge manager Kevin Skabo er det lite trolig at den norske spilleren, med kallenavnet «Kickalicous» kommer til å prøve seg i NFL igjen denne sesongen.

Som Nettavisen har skrevet tidligere var Lions interessert i å beholde nordmannen, men fikk ingen spesialdispensasjon fra NFL til å gjennomføre dette.

Planen var at Rugland skulle være kicker nummer to, bak Akers.

Rugland fikk for øvrig nylig kallenavnet «Kickalicous» varemerkebeskyttet.

29-åringen signerte også nylig en samarbeidsavtale med Pepsi Max, som gjør at han nå kan jobbe på heltid med å finne seg en klubb i NFL.

Rugland ble først kjent da han la ut YouTube-videoen Kickalicous». Den er sett over 5,2 millioner ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.