GP Montreal ble en fartsfylt affære med massevis av angrep, i en forholdsvis hard løype.

Et tidlig brudd hadde ingen mulighet til å holde unna, men da de ble hentet valgte flere andre å prøve lykken.

En stor gruppe med blant annet Movistars Rui Costa og den kanadiske mesteren Svein Tuft kom seg av gårde, og hadde lenge et knapt halvminutt til et redusert hovedfelt.

Gilbert-rykket
Men opp den to kilometer lange bakken på den nest siste runden kom det et typisk Philippe Gilbert rykk. På 1,2,3 var luken spist opp, men den belgiske mesteren hadde ikke helt klart å smadre feltet.

Allerede der fikk vi det første tegnet på at Gilbert ikke hadde sin beste dag.

Lars Petter Nordhaug kjørte aktivt gjennom hele rittet, men opp bakken på den siste runden, en drøy mil fra mål, var det to andre Sky-stjerner som lagde show.

Simon Gerrans satt full fart og lagkamerat Rigoberto Uran fulgte på hjulet hans. Med var også Christian Vande Velde, mens Gilbert satt langt bak i feltet.

Der satt også Edvald Boasson Hagen, som tydeligvis hadde en bedre dag enn under GP Quebec på fredag.

Overrasket feltet
Robert Gesink tok ansvar og tettet luken til trioen over bakketoppen, og nå var det ikke mer enn ca 40 ryttere igjen i feltet.

En ny trio klarte å snike seg unna. Feltet tok aldri Fedrigo, Rui Costa og Denifl helt på alvor, og da det gjenstod tre kilometer hadde de fortsatt 16 sekunder til gode.

Team Sky og Quick Step gjorde et siste desperat forsøk på å hente de tre i front, men selv ikke en fantastisk langspurt av Gilbert, på dette tøffe oppløpet, var nok til å hente inn Rui Costa.

Movistar-rytteren, som også vant en etappe i årets Tour de France, kunne dermed juble for seier. Han vant foran Fedrigo og World Tour-lederen Philippe Gilbert.

Edvald Boasson Hagen hadde ikke nok krefter til å kjempe seg frem i feltet på det tøffe oppløpet og endte til slutt rundt en 15. plass.

Resultater:
1. Rui Costa (Team Movistar) 5.20.16
2. Pierrick Fedrigo (Française Des Jeux) s.t.
3. Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) +2
4. Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) s.t.
5. Stefan Denifl (LEOPARD - TREK) s.t.
6. Daniele Pietropolli (Lampre - ISD) s.t.
7. Marco Marcato (Vacansoleil - DCM) s.t.
8. Arthur Vichot (Française Des Jeux) s.t.
9. Rinaldo Nocentini (Ag2R - La Mondiale) s.t.
10. Fabian Wegmann (LEOPARD - TREK) s.t.