RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruiz og Byrd forsvarte tungvektstitler

Fres Oquendo Fra Puerto Rico (bak) får inn et slag på John Ruiz fra USA i tredje runde av nattens tittelkamp i WBA i Madison Square Garden i New York.
Fres Oquendo Fra Puerto Rico (bak) får inn et slag på John Ruiz fra USA i tredje runde av nattens tittelkamp i WBA i Madison Square Garden i New York. (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
John Ruiz og Chris Byrd beholder sine tungvektstitler i boksing etter lørdagens stevne i Madison Square Garden, men promotor Don King var kveldens eneste klare vinner.

Byrd bokset uavgjort mot polske Andrew Golota og beholder IBF-tittelen. WBA-mester Ruiz stoppet sin puertoricanske landsmann Fres Oquendo i 11. runde av en svært skuffende kamp hvor publikum buet og pep.

King har alle fire boksere i sin stall. Han kan glede seg over at mestrene økte sin markedsverdi ved å vinne, at scenen er satt for en lukrativ omkamp mellom Byrd og Golota, og over at han har styrket grepet om tungvektsboksingen etter at dominerende Lennox Lewis la hanskene på hylla.

– Med Lennox ute av veien slipper de unge og sultne bokserne til. Jeg er en av dem, sa Byrds fetter Lamon Brewster, som forrige uke slo Vladimir Klitsjko i kamp om WBO-tittelen.

– Nå som Don kontrollerer de fleste beltene, blir det som en turnering mellom oss. Dette blir interessant.

I den "turneringen" vil King ha med også Mike Tyson, som satt ringside lørdag, Evander Holyfield og Vitali Klitsjko, som neste uke møter Corrie Sanders i kamp om WBC-tittelen.

Comeback
Det var ikke virkelig store penger i lørdagens stevne. Byrd fikk 4,2 millioner kroner, fem ganger så mye som Golota. Ruiz fikk bare 3 millioner kroner, tre ganger så mye som Oquendo. King mener stevnet var starten på en ny æra i tungvektsboksingen, men det ble i så fall ingen pangstart.

36-årige Golota slo seg inn i tungvektsdiskusjonen igjen etter tre års pause. Han ga Byrd uventet store problemer og vant publikums respekt etter tidligere å ha vært mest kjent som en ufin bokser som ble disket for slag under beltestedet i to kamper mot Riddick Bowe.

En dommer ga Byrd seier 115-113, en dommer ga Golota seier med samme sifre, og den siste mente det var 114-114. Dermed ble det uavgjort, og mesteren beholder beltet.

– Dette gjør vi om igjen, sa King og lovet Golota omkamp.

– Jeg var best, særlig i de tidlige rundene. Han rystet meg aldri, sa Byrd.

– Det var en flott kamp. Jeg synes jeg var best, men dommerne var ikke enige, sa Golota.

Hånet
Kampen mellom Ruiz og Oquendo var en stor skuffelse og ble fulgt av buing og hånrop fra publikum mens to passive boksere holdt hverandre mer enn de slo hverandre. Ruiz ble erklært som vinner 2.33 minutter ut i 11. runde da Oquendo ikke greide å holde guarden oppe. Han ble aldri slått ned.

– Jeg syntes han fikk for mange slag. Han greide ikke å forsvare seg ordentlig, og han kunne fått store problemer om han var blitt truffet flere ganger, sa ringdommer Wayne Kelley, men Oquendo var ikke enig.

– Han stoppet kampen for tidlig. Det er urettferdig. Jeg fortjente en sjanse til å ta ham, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere