RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rujano vender hjem

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
José Rujano er klar for laget der det hele startet, Androni-Giocattoli.

I 2005 sjokkerte han en hel sykkelverden.

Bitte-lille Jose Rujano herjet i de italienske fjellene. Han vant kongeetappen, klatretrøya og endte på tredjeplass i sammendraget i giroen.

Så gikk alt galt.

Venezuelaneren fikk en europeisk agent, og begynte å tenke på penger. Det endte med at han fikk presset fram en overgang til Quick Step etter giroen i 2006.

Siden den gang har han kjørt i Unibet.com(2007), Caisse d’Epargne (2008), amatør i hjemlandet (2009) og for ISD-Neri i første halvdel av 2010-sesongen. Etter at laget ikke ble invitert til giroen brøt han kontrakten og dro hjem til Venezuela.

Hjem til Gianni Savio
Tirsdag meldte Androni-Giocattoli at Rujano har signert en kontrakt på to år. Det gleder karismatiske Gianni Savio.

- Vi oppdaget han i Andes, og hjalp han med å bli proff i 2003, forteller Savio.

Den gangen het laget Colombia-Selle Italia.

- Etter to sesonger hvor han hadde gradvis framgang, kom han på pallen i Giro d’Italia, vant etappen til Sestriere og den grønne klatretrøya. Deretter mistet han alt.

- Nå ønsker vi å gi han en ny start på karrieren fordi vi tror på talentet hans. Vi tror at vi kan hjelpe han til å oppnå store resultater med vår lagånd, avslutter Savio.

PS: Siden bravursesongen i 2005 har det kun blitt sporadiske resultater på høyt nivå på Rujano. Sjetteplass på bakketempoen i 2008-utgaven av giroen og samme plassering i Tyskland rundt samme år er det som skiller seg ut. I tillegg har han vunnet Tour de Langkawi (2010), Vuelta a Colombia (2009), Vuelta a Venezuela (2009) og Vuelta al Tachira (2010).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere