I 2005 sjokkerte han en hel sykkelverden.

Bitte-lille Jose Rujano herjet i de italienske fjellene. Han vant kongeetappen, klatretrøya og endte på tredjeplass i sammendraget i giroen.

Så gikk alt galt.

Venezuelaneren fikk en europeisk agent, og begynte å tenke på penger. Det endte med at han fikk presset fram en overgang til Quick Step etter giroen i 2006.

Siden den gang har han kjørt i Unibet.com(2007), Caisse d’Epargne (2008), amatør i hjemlandet (2009) og for ISD-Neri i første halvdel av 2010-sesongen. Etter at laget ikke ble invitert til giroen brøt han kontrakten og dro hjem til Venezuela.

Hjem til Gianni Savio
Tirsdag meldte Androni-Giocattoli at Rujano har signert en kontrakt på to år. Det gleder karismatiske Gianni Savio.

- Vi oppdaget han i Andes, og hjalp han med å bli proff i 2003, forteller Savio.

Den gangen het laget Colombia-Selle Italia.

- Etter to sesonger hvor han hadde gradvis framgang, kom han på pallen i Giro d’Italia, vant etappen til Sestriere og den grønne klatretrøya. Deretter mistet han alt.

- Nå ønsker vi å gi han en ny start på karrieren fordi vi tror på talentet hans. Vi tror at vi kan hjelpe han til å oppnå store resultater med vår lagånd, avslutter Savio.

PS: Siden bravursesongen i 2005 har det kun blitt sporadiske resultater på høyt nivå på Rujano. Sjetteplass på bakketempoen i 2008-utgaven av giroen og samme plassering i Tyskland rundt samme år er det som skiller seg ut. I tillegg har han vunnet Tour de Langkawi (2010), Vuelta a Colombia (2009), Vuelta a Venezuela (2009) og Vuelta al Tachira (2010).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!