Gå til sidens hovedinnhold

Rulleskikongen fra Korsvoll

Bendik Persch Andersen (Lyn Ski) ble dobbelt juniorverdensmester på rulleski på Aure tidligere denne måneden.

SOGNSVANN: Først vant Bendik stafettgull sammen med Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk) og Sondre Turvoll Fossli (Hokksund IL).

Bendik Andersen (20) gikk første etappe og sørget først for en ledelse på ni sekunder, som Bjørnstad Skar økte med noen sekunder, før Fossli kontrollerte løpet inn.

Dagen etter vant Bendik Andersen 200 meter sprint, foran italieneren Emanuele Becchis, etter en forrykende sluttspurt av Korsvoll-gutten.

– Han var veldig rask i starten og jeg gjorde en feil. Men jeg hadde større toppfart enn han og jeg tror han fikk litt nerver mot slutten.

Og hvordan er det å være verdensmester?

– Det føles veldig godt å vinne. Men jeg prøver ikke tenke så mye på det, jeg ønsker ikke å bli høy på pæra. Men det er selvsagt kult å vinne VM-gull, smiler han.

Del på Facebook

Revansje

Og skiløperen fikk en voldsom revansje etter en svak skisesong forrige sesong.

– Det var en elendig sesong med mye motgang. Selv om jeg har gjort det bra på rulleski i år, så er det vanlig ski jeg satser på.

Hvordan er det å trene på rulleski i Oslo da?

– Oslo er en av få byer uten egen rulleskiløype. Så vi må trene på trafikkerte veier. Det blir en del intervalltreninger opp Grefsenkollen og vanlige turer i Maridalen og Sørkedalen.

Ser fremover

Bendik har igjen ett løp i Norgescupen i rulleski for juniorer og han ligger på en annenplass sammenlagt.

Videre håper skiløperen i Lyn på en opptur når skisesongen starter opp igjen.

– Jeg håper å få gå i verdenscupen og en finaleplass i NM. Men mye skal klaffe, selv om ingenting er umulig, sier han optimistisk.

Samtidig som han satser på langrenn skal han studere samfunnsøkonomi denne sesongen.

– Jeg tror det skal gå bra. Det blir mye struktur og disiplin.

Og han har stor tro på at mange fra klubben hans vil lykkes.

– Vi har en veldig bra juniorgruppe. Nå mens vi blir seniorer blir det et eget opplegg for første gang på mange år. Det gleder vi oss til, sier Bendik Andersen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat