Runar Berg (37) trodde han var ferdig

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix

Runar Berg trodde han hadde gjort sitt på øverste nivå i norsk fotball. Søndag var han tilbake som banens beste.

31.03.08 09:46

ASPMYRA (Nettavisen): BODØ/GLIMT-HAMKAM 2-0:

(Klikk her for å se sammendrag av kampen)

- Det er noe annet å spille i Tippeligaen enn i Adeccoligaen, sier Runar Berg.

Etter en lang karriere på toppnivå i Norge, var Glimt-veteranen innstilt på å avslutte karrieren i Adeccoligaen. Mannen med fire seriegull fra Rosenborgs storhetstid tar det som en bonus å få avslutte i Tippeligaen.

Søndag spilte han, som så mange ganger før, en nøkkelrolle da Bodø/Glimt gjorde comeback i det beste selskap med 2-0-seier over HamKam.

Mye mer motiverende
Berg mener de to øverste divisjonene er forskjellige verdener.

- Det er et helt annet trøkk. Det gjør at det er mye mer motiverende å spille og trene, sier Berg.

Han innrømmer at det til tider var veldig tungt å spille i Adeccoligaen i fjor, da motstanderne het Mandalskameratene, Skeid og Raufoss. Dette året møter Bodø/Glimt storheter som Rosenborg, Brann og Vålerenga.

Berg tror ikke nødvendigvis det vil være en ulempe.

- Mer rom
- I fjor møtte vi lag som lå bakpå når de møtte oss, i tillegg var det varierende forhold på banene. I år vil vi møte lag som ligger høyere, og det vil føre til at vi får mer rom til spillet vårt, sier Berg.

Statistikken viser at Bodø/Glimt var dårligst mot de dårligste lagene i fjor, med blant annet tap mot Skeid og Raufoss, lag som begge rykket ned. Imidlertid var det sjelden at de ga bort noe mot de gode lagene, HamKam ble knust hele 6-1 på Aspmyra.

Ungdommelig 35-åring
En annen traver i den gule trøya er Stig Johansen (35). Sammen med Berg utgjør han den rutinen som kan vise seg å bli avgjørende for Glimt i årets sesong. I søndagens kamp sprang han rundt som en ungfole og storkoste seg i serieåpningen.

- Dette var artig og jeg merker det på spillerne, de yter litt ekstra. I tillegg er det veldig artig når vi gir publikum valuta for pengene, sier Johansen.

Den tidligere storscoreren er blitt omskolert til høyreback, og hadde i tillegg fått æren av å bære kapteinsbindet i Jan Derek Sørensens skadefravær. Han har løst omskoleringen strålende, og spilte søndag nok en solid kamp. U21-landslagsspilleren John Anders Rise fikk til svært lite mot Johansen.

Selv om det ikke er tippeligafeber i Bodø, var det brukbart trøkk på Aspmyra med de rundt 4200 tilskuerne som var der. Det vil garantert bli mer folksomt dersom spillet som ble vist mot HamKam fortsetter.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag