Gå til sidens hovedinnhold

- Runar er Norges beste

Det krangles i Bodø/Glimt. Runar Berg mener Erik Hoftun er Norges beste fotballspiller. Erik Hoftun mener Runar Berg er best i kongeriket.

- Det er ikke tvil om at spillerkjøpene har vært uttrolig viktige. Harald Martin Brattbakk og Erik Hoftun har vært kjempeforsterkninger for oss. De har vært utrolig bra for oss. Erik er i mine øyne Norges beste spiller, stødig både offensivt og defensivt. Og Harald har jo allerede scoret tre mål for oss, sa Runar Berg til TV 2 Nettavisen mandag.

- Utrolig hyggelig å høre, spesielt når det kommer fra Norges beste fotballspiller, parerer Erik Hoftun.

- Har det lille ekstra
Etter snart to måneder i Bodø/Glimt er Hoftun (36) full av beundring for Berg (34):

- Runar hever laget. Han har roen og et stort offensivt repertoar. Han har rett og slett det lille ekstra, sier Hoftun.

Derfor beklager selvfølgelig den tidligere RBK-stopperen at Runar Berg mister flere viktige kamper på grunn av kneskaden han pådro seg i lokaloppgjøret mot Tromsø forrige helg. Bodø/Glimt vant 2-1, men Bergs skade kan bli skjebnesvanger i nedrykkstriden.

I de to neste kampene møter Bodø/Glimt bunnkollegaene Aalesund og Molde – og bør helst vinne begge.

- Vi får håpe at vi klarer å prestere likevel. Vi har mange gode spillere, men vi skulle svært gjerne hatt med Runar.

Ny vår i Glimt
Selv føler Hoftun at han har fått en ny vår som fotballspiller etter overgangen til Bodø/Glimt.

- Jeg synes det har gått veldig bra. Jeg føler vi har spilt veldig god fotball i hele høst. Nå har vi begynt å vinne hjemmekampene. Hvis vi begynner å vinne borte også, så skal vi klare å komme oss bort fra bunnen.

En av duellantene i bunnstriden er Rosenborg. Det synes Hoftun er ubegripelig.

- Det er veldig merkelig at Rosenborg er nedi der. Jeg har sett mange av kampene i høst, og det er ingen tvil om at de har hatt mye stang ut. Tirsdag viste de mye av sitt utrolig store potensial mot Olympiacos. Det var veldig gledelig, sier Hoftun.

Ber Brattbakk bli
Stopperveteranen har avtale med Bodø/Glimt også neste sesong. Det har ikke den andre nykommeren fra Rosenborg, Harald Martin Brattbakk. Han skal i utgangspunktet tilbake til Rosenborg neste sesong.

Nå håper imidlertid Hoftun at også Brattbakk blir i Bodø.

- Jeg skal jo være i Bodø, og da håper jeg selvfølgelig at han blir her. Harald er en garantist Han er en helt unik målscorer, det viser han på trening hver eneste dag. Og han har mange gode sesonger foran seg, det er jeg helt sikker på.

- Var det en tabbe av Rosenborg å la dere gå?

- Det blir ikke helt rett av meg å mene noe om det. Den avgjørelsen tok Rosenborg. Per dato er jeg for min del veldig happy. Jeg har fått et nytt fotballiv i en ny klubb. Akkurat nå er jeg topp motivert.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken