Forrige helg møttes Manchester United og Manchester City til byderby på Old Trafford. En hardt presset Ole Gunnar Solskjær måtte se spillerne sine bli rundspilt av byrivalene, og de lyseblå vant komfortabelt 2-0.

Dette skjedde bare en uke etter Liverpool ydmyket United med hele 5-0 på Old Trafford.

Og selv om resultatet i kampen mot City ikke ble i nærheten av like stygt, mente flere eksperter at Uniteds prestasjon var like dårlig som i kampen mot Liverpool.

Pep Guardiolas menn overkjørte nemlig Manchester United, som i perioder knapt fikk røre ballen av sine rivaler.

Les også: United-legende fyrer løs mot Maguire: - Gir ingen mening

Kommer med avsløring

Men til tross for at Manchester City rundspilte Manchester United, brukte Guardiola minimalt med tid på taktiske forberedelser til kampen. Det avslører Manchester City-stjerne Kevin de Bruyne.

- Før kampen mot United sa Pep «vi vet ikke hvordan de kommer til å spille. Vi venter og ser». Og vi stoppet å trene etter rundt ti minutter, sier han i den nederlandske podkasten Mid Mid, ifølge Daily Mail.

Les også: Hevder United-spillerne er overrasket over Solskjærs valg i landslagspausen

Før storkampen var det nemlig usikkert om Manchester United kom til å spille med fem spillere i forsvaret, eller fire.

I 3-0-seieren over Tottenham valgte Solskjær å spille med fem spillere bak, mens i kampen mot Atalanta la nordmannen om til fire bak da Raphael Varane måtte forlate banen med skade.

- Ofte vet Pep hvordan motstanderen kommer til å spille. Denne gangen visste han ikke det, så han visste ikke hva han skulle gjøre, sier de Bruyne, og fortsetter:

- Vi gjorde som vi alltid gjør, men han visste ikke på forhånd om de kom til spille med fem bak, en diamant på midtbanen, eller med tre spillere på topp.

Les også: Rio Ferdinand har endret mening om Solskjærs United

Ikke første gang

Solskjær valgte til slutt å spille med fem spillere i forsvar, hvor Harry Maguire, Victor Lindelöf og Eric Bailly utgjorde midtstopper-trioen, og Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka spilte på sidene.

Det endte som kjent med et skuffende tap for Manchester United og Solskjær.

Les også: Ekspertene i tottene på hverandre under Solskjær-diskusjon

Dette er imidlertid ikke første gang de Bruyne har avslørt hvor lite tid City har brukt på taktiske forberedelser i forkant av kamp mot Manchester United.

I januar 2020 slo Manchester City Solskjærs menn 3-1 semifinalen i Ligacupen, og etter kampen ble de Bruyne spurt om hvor mye tid City hadde brukt på taktiske forberedelser i forkant av kampen.

- Vi gjorde 15 minutter i dag tidlig. Det er vel det, sa han da.

Klubbfotballen har for tiden en pause, og det er landslagsfotball som gjelder denne uken. Klubbfotballen er tilbake igjen neste helg. Da møter Manchester United Watford lørdag 20. november klokken 16.00.