RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundspilte verdensmesterne

Et reservepreget norsk landslag sikret seg bronse i Scandinavian Open i håndball, etter tidvis å ha rundspilt de regjerende verdensmesterne fra Kroatia.

- Den mest overraskende seieren jeg har opplevd som landslagssjef, sier Gunnar Pettersen til NTB etter 27-25-seieren.

Det reservepregede norske laget slo tilbake etter tapet mot Sverige og tok skalpen på verdensmester Kroatia onsdag. Seieren sikret Pettersens gutter bronse i landslagsturneringen Scandinavian Open i Danmark.

- Vi spilte glimrende angrepshåndball i store deler av kampen og med en uttelling vi sjelden har opplevd maken til. Dette er en av de beste kampene angrepsmessig jeg har opplevd som landslagstrener. Vi rundspilte dem, oppsummerte det norske treneresset.

Manglet ti

Ti spillere sto på trenerens mankoliste i turneringen. Pettersen manglet alle de viktige Spania-proffene. I tillegg er Svein Erik Bjerkrheim, Kjetil Strand og Christian Berge uaktuelle.

- Vi mangler i utgangspunktet alle venstrebackene, men for all del; Kroatia manglet nok like mange av sine beste. Jeg vil gi spillerne kreditt for at de spilte smart ettersom vi var uten skuddstyrke. Det viser at mental styrke er viktig i dette spillet. Målene behøver ikke nødvendigvis å komme på langskudd, sa Pettersen.

Rutinerte

Mot verdensmester Kroatia sto troppens mest rutinerte spillere igjen fram og noterte seg for flest scoringer: Håvard Tvedten (7), Frank Løke (6) og Børge Lund (4). 11 av målene kom via Løke på strek.

- To av tre bakspillere var til en hver tid spilleoppleggere. Vanligvis spilles det med en playmaker og to skyttere, men det hadde ikke vi folk til.

Dagen før holdt laget brukbart følge med Sverige, men da ble det tap 22-27.

- Bronse er over all forventning. Vi kom hit med mål om å gjøre det best mulig ut fra forutsetningene og egentlig uten forhåpninger om noe som helst, sa treneren.

For verdensmester Kroatia scoret Danijel Grgic flest mål med sine fem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere