TROMSØ-START 2-0:

ALFHEIM (Nettavisen): - Ja, annulleringen av den første «scoringen»var feilaktig. Sigurd skulle fått godkjent to scoringer mot oss i dag, erkjenner Start-trener Knut Tørum etter kampen mot Alfheim.

Han mener det hadde vært lettere for ham å svelge det målet som ble underkjent av dommer Trond Ivar Døvle, enn de to som faktisk ble stående som tellende.

- De to tellende scoringene kom begge etter innlegg fra kant. De burde vi ha klart å avverge. Den som ble underkjent var en fremragende prestasjon fra Sigurd, som faktisk bare hadde vært å ta av seg hatten for, sier Start-trener Tørum, som samtidig innrømmer at laget hans tapte fortjent i Ishavsbyen - som søndag kveld på alle måter levde opp til eget kallenavn.

Mos dominerte
For etter en jevnspilt førsteomgang, valgte Per-Mathias Høgmo å sette inn «leiesoldaten» fra Vålerenga, Mostafa Abdellaoue, ved starten av andre omgang – noe som viste seg å bli et kampavgjørende grep. Hjemmelaget et trykk gjestene fra sør ikke var i stand til å stå imot. Det spillmessige overtaket ga til slutt også resultater: «Mos» ga hjemmelaget ledelsen etter 72 minutter, ved å stange inn et innlegg fra venstre servert av Thomas Drage. Sigurd Rushfeldt doblet ledelsen ved å krangle inn et innlegg fra høyre servert av Remi Johansen. Og slik inntok Tromsø tabelltoppen.

- I dag er de tre poengene det viktigste, mener TIL-kaptein Sigurd Rushfeldt.

- Men du føler deg snytt for en scoring til?

- Ja, det gjør jeg. Dommeren trodde «Mos» var borti ballen før jeg satte den i mål, men det var han altså ikke. Annulleringen var feilaktig, dommeren gjorde feil, og mer er det ikke å si om saken. Jeg har ikke til hensikt å dvele mer med dette, sier han.

Dødelig duo
Men Rushfeldt - som åpnet rekken av sine foreløpig 165 toppseriescoringer mot nettopp Start på Alfheim i 1992 – dveler mer enn gjerne over samarbeidet med sin nye rekkekamerat.

- Jeg synes han er en veldig spennende spiller, og det er ikke tvil om at «Mos» tilfører oss noe vi ikke har fra før av. Vi har fått inn mange nye spillere foran denne sesongen, men «Mos» har noe vi andre ikke har, sier «Rush».

Det sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo seg enig i.

- «Mos» ligger konstant og «høgger» på offsidelinja, og utgjør en konstant trussel mot motstanderens bakrom. Motstandernes forsvar må hele tiden ta hensyn til ham, og så lenge vi samtidig har musklene og spilleforståelsen til Sigurd – og i tillegg er i stand til å fylle på med løp bakfra – så blir vi rett og slett umulig å stoppe. Det var bare et tidsspørsmål om når vi skulle få de scoringene vi trengte. Andreomgangen mot Start er noe av de beste vi har prestert på Alfheim, mener Høgmo.

Og «Mos» stortrives i sin nye klubb – og en rolle som spiss i 4-4-2-formasjonen.

- Ja, det var gøy, dette – å få spille på topp sammen med Sigurd. Sigurd tar mye plass og mye oppmerksomhet fra motstanderne, og dermed får jeg større muligheter, sier han.

Hans første scoring som TIL-spiller var ikke spektakulær, men avslørte hans evne til å komme i posisjon.

- Jeg så Thomas Drages forarbeid ute på kanten, og jobbet for å komme meg i posisjon ved første stolpe. Da jeg klarte det, var det forholdsvis enkelt å styre ballen i mål, sier «Mos».

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Kostbar reise for Start
Og mens 38 år gamle Sigurd Rushfeldt gleder seg til at han skal score sine neste to scoringer, og dermed få slutt på «maset» om Harald Martin Brattbakks scoringsrekord, er han mest av alt begeistret for å slippe å bære alt scoringsansvar for Tromsø.

- Ja, det er jeg, for vi har flere potensielle målscorere i årets lag enn vi har hatt på lenge, bemerker han – og ser lyst på den nærmeste fremtiden.

Det prøver også Knut Tørum å gjøre, selv om det ble en veldig kostbar reise til Tromsø. Ikke bare vendte laget hans tomhendt hjem til Kristiansand; Start kan i tillegg måtte unnvære Jesper Mathisen i flere kamper.

- Jeg vet ikke ennå hvor alvorlig det er med Jesper. Det var ikke overtråkk, men smerter bak i låret som gjorde at han måtte gi seg allerede etter en halvtimes spill. Kanskje er det en strekkskade. Det betyr at vi i verste fall må være uten ham i noen uker, sier han.

- Det vil merkes?

- Ja, men for det første skal vi ikke ta noen sorger på forskudd. Og for det andre skal vi klare gjøre så godt vi kan – med de spillerne vi til enhver tid har, sier han.

HTML EMBED