Søndag kveld ble Tromsø og Sigurd Rushfeldt enige om å forlenge 36-åringens kontrakt. Avtalen innbefatter også at Sigurd blir en del av trenerteamet i fremtiden.

Følgende pressemelding ble mandag sendt ut av klubben:

Tromsø Idrettslag kan i dag glede sine mange tilhengere med nyheten om at Sigurd Rushfeldt tar nok en sesong for klubben. Den nye avtalen medfører også at Sigurd får en rolle i trenerteamet til Per-Mathias Høgmo allerede i 2009, men Sigurd vil først og fremst ha sitt fokus rettet inn mot rollen som spiller.

Etter TILs suksess sesong 2008 som endte med bronsemedalje var Sigurd egentlig bestemt på å legge opp. Dog har de mange oppfordringer og henvendelser fra flere klubber fått Sigurd til å gå i tenkeboksen. Dette har altså endt med en ny kontrakt med TIL.

- Dette er meget gledelig for oss som klubb og ikke minst for alle som bryr seg om TIL, sier Adm. direktør Tom Bendiksen. Siden det tidspunkt det ble klart at Sigurd var motivert for en ny sesong, har vi arbeidet med å finne gode løsninger for både Sigurd og TIL. At vi nå er kommet i mål er nok en viktig seier for klubben. Kall det gjerne en litt forsinket julegave, avslutter Bendiksen.

- Den nye avtalen med Sigurd medfører at han spiller for oss i 2009. I tillegg ligger det en mulighet for ytterligere ett ekstra år som spiller om begge parter ønsker, sier Sportsdirektør Morten Kræmer.

I tillegg til å være spiller skal Sigurd også fases inn i trenerteamet, noe som gjør at vi har fått til en skikkelig god løsning for både klubb og Sigurd, sier Kræmer. Å ha en spiller og person som Sigurd er en styrke for ethvert lag og vi er meget glade og fornøyde med at han valgte å bli i TIL. Det er her han hører hjemme avslutter en meget fornøyd Kræmer.

- Jeg er skikkelig motivert til å gå på en ny sesong for TIL, sier Sigurd Rushfeldt. Når det nå blir nok en sesong med toppfotball er jeg svært glad for at det ble TIL. TIL har gjennom denne avtalen gitt klar beskjed om at jeg er ønsket, ikke bare som spiller men også i en trenerrolle i fremtiden, noe som har vært viktig for meg, sier Sigurd.

Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med treningen i januar og ta fatt på det jeg tror blir nok en god sesong for et offensivt satsende TIL, avslutter Sigurd.

- Jeg er meget godt fornøyd med at Sigurd fortsetter i TIL, sier kommende hovedtrener Per-Mathias Høgmo. Sigurd er en spiller som enhver trener er takknemlig for å ha i laget. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere forhold rundt TIL før jeg er på plass i januar, avslutter Høgmo.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).