RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russer kan erstatte Contador

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Kan denne karen løse Tour de France-floken for Bjarne Riis?

Joda, dette er foreløpig kun spekulasjoner, men tankespillet er likevel interessant.

For hva gjør egentlig Bjarne Riis dersom dopingdommen mot Alberto Contador blir stående?

Det er riktig at utestengelsen kan være positiv for utviklingen av dansk sykkelsport, og det er for så vidt riktig at det kan gi Richie Porte tidenes muligheten i en Grand Tour. Men er det det vinnerskallen Riis egentlig vil?

Nei, han drømmer garantert om podiet i Paris, og da må mannskapet utstyres deretter.

Mister Tour de France
La Gazzetta dello Sport har lagt to og to sammen og funnet ut at Denis Mensjov kan være en spennende mann for Saxo Bank-SunGard.

Konkurranse: Fredag vil en av våre Facebook-venner vinne en Team Sky-lue. Alt du trenger å gjøre er å gi oss tommel opp! Her finner du Facebook-siden vår!

Den tidligere Giro d'Italia og Vuelta a España-vinneren skulle egentlig jakte nye trofeer i Geox-TMC-laget denne sesongen.

Det var før laget glapp taket i ProTeam-lisensen og havnet utenfor sommerens Tour de France.

Må bryte kontrakten
Gazzetta skriver, ifølge velonation.com, at «Riis kan komme til å kontakte 33-åringen». Det vitner jo om at denne løsningen fremdeles er på skissebordet. Dersom det skal bli en realitet, må Mensjov bryte kontrakten han skrev med Geox-TMC fram til 2012.

Riis vil på sin side ha mer penger å bruke dersom Contador ryker på en ettårig utestengelse (litt avhengig av hva som står i rytterens kontrakt).

Den danske sykkelgeneralen har allerede sikret seg Daniel Navarro, Jesús Navarro og Benjamin Noval, men strengt tatt så har ikke den spansktalende duoen noen sammenlagtrytter å kjøre for per dags dato.

Dersom du ønsker å vite mer om Contador, Saxo Banks plan B og hva kjennelsen fra det spanske sykkelforbundet egentlig bygger på, foreslår vi at du holder et øye med procycling.no utover ettermiddagen.

Pressekonferansen med Contador og Riis starter på Mallorca klokka 16.00 fredag. Vi følger selvsagt begivenhetene tett!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere