Danmark er helt avhengig av seier mot Russland i EM mandag kveld om laget skal ha noen som helst sjanse til å ta seg videre til åttedelsfinale i mesterskapet.

Danskene har nemlig tapt sine to foregående kamper - mot Finland og Belgia. Samtidig har laget også vært sterkt preget av hendelsen der stjernen Christian Eriksen segnet om og kollapset med hjerteproblemer under den første kampen.

Til tross for at EM ikke har blitt det danskene nok hadde håpet på, er selvtilliten i laget stor foran den avgjørende kampen mot russerne i København.

LES OGSÅ: Rooney var på kamp med familien. Likte dårlig det som skjedde etter oppgjøret

Reagerer på utspill

Danmark-spiss Yussuf Poulsen har skapt litt rabalder med sine uttalelser om russerne, noe som har blitt snappet opp av både media og folk i Russland.

- Vi kan nærmest avgjøre dette selv og hvis vi ikke klarer å slå et lag som Russland, så fortjener vi ikke å gå videre, skal spissen ha sagt, ifølge danske Ekstrabladet.

Sitatet fra RB Leipzig-spilleren skal altså ha blitt lagt godt merke til i Russland og Paulsens uttalelse skal ha blitt tolket som hånlig og nedverdigende.

LES OGSÅ: United-stjernen brøt sammen da han fikk spørsmål om familien

I opptakten til mandagens kamp, har flere russiske aviser fått med seg sitatet og avisen Championat kommer med en klar melding på sine nettsider:

- Straff danskene for deres lange tunger!

Russland-trener: - Vi lytter ikke

Det er journalisten Artur Petrosyan som har oversatt forsidetittelen fra russisk til engelsk. Han jobber for Uefa under det pågående EM og kommer med oppdateringer og reaksjoner fra den russiske leiren og russisk media på nettsidene til Uefa.

Det russiske laget avholdt søndag en pressekonferanse i forbindelse med kampen. Russland-trener Stanislav Tsjertsjesov har imidlertid ikke latt seg provosere på samme måte som det media og «mann i gata» har gjort i denne saken.

LES OGSÅ: Bruno Fernandes kritiseres: - Noen er nødt til å fortelle ham det

- Vi lytter ikke til hva motstanderne sier. Vi er allerede toppmotiverte til denne kampen, sa han på pressekonferansen, ifølge Ekstrabladet.

Heller ikke stjernen Aleksandr Golovin hisset seg opp over Poulsen.

- Det gir meg ikke noe å kommentere noe slikt, sa han på pressekonferansen.

- Dobbeltmoral

Det er imidlertid ikke bare Yussuf Poulsen som har terget opp russerne før den viktige kampen. Det har også kommet en del reaksjoner på at svært få russiske fans vil få muligheten til å dra på kampen i Parken på grunn av koronasituasjonen.

Supportere som kommer fra Russland vil nemlig ikke få komme inn i Danmark uten å sitte i karantene først, noe som gjør det vanskelig å få dratt på kampen.

- Den nåværende situasjonen med russiske fans er et levende eksempel på dobbeltmoral og russofobi, skal det har blitt meldt fra den russiske ambassaden i Danmark, ifølge den russiske avisen Sport Express.

LES OGSÅ: Mourinho med knallhard kritikk mot England: - De prøvde ikke engang å vinne

Til tross for kritikken har avgjørelsen blitt opprettholdt av danske myndigheter og dermed kan det bli voldsom dansk dominans på tribunen i mandagens kamp. Ikke bare har Danmark hjemmebane, de har mest sannsynlig også tribunen for seg selv.

- Det skal være en fordel. Jeg er sikker på at våre fans vil støtte oss og hvis vi spiller vårt spill, kan vi slå de beste i verden, sier Kasper Schmeichel ifølge Ekstrabladet.

- Det støtten vi fikk i forrige kamp er noe av det villeste jeg noengang har opplevd. Jeg håper vi kan få noe lignende mandag, sier kaptein Simon Kjær.