Gå til sidens hovedinnhold

- Russerne skumlere enn fryktet

Petter Northug og Øystein Pettersen hadde lite å stille opp med mot suverene russere.

Petter Northug og Øystein Pettersen fikk juling av russerne på lagsprinten i Sotsji søndag, men landslagssjef Vidar Løfshus er positiv etter testingen av neste års OL-løyper.

Dmitrij Japarov og Maxim Vylegzjanin gjorde omtrent som de ville og parkerte resten av feltet under klassisksprinten. 18,4 sekunder skilte til toer Sverige, og Pettersen/Northug på 5.-plass var nesten halvminuttet bak russerne.

Det var ikke noe særlig skremmeskudd fra russerne før VM i Val di Fiemme, mente landslagssjef Vidar Løfshus.

- Russerne var ikke skumlere enn fryktet. De har stor bredde, og når ikke hele verdenseliten er på plass, ser det fryktinngytende ut, men samtidig har de vært her i 14 dager og er totalt akklimatisert.

- Det var ikke et skremmeskudd, men vi vet at de er veldig gode. Men om vi får gjort de forberedelsene vi skal før VM, skal vi slå både russere, svensker, finner, tyskere og hele pakken, sa Løfshus til NTB.

Verdifull testing
Løfshus føler at den norske langrennsleiren har hatt godt utbytte av prøve-OL i Sotsji.

- Dette var en grei utfordring både med tanke på løypen og høyden her. Vi fikk testet ut det vi skulle med tanke på neste år, og vi lærer hele veien. Det er veldig tøffe løyper her, og det blir utfordringer på smøresiden når været skifter så fort som det gjør. I dag endret det seg nesten fra minutt til minutt.

Petter Northug vant fredagens skøytesprint, men viste ikke den samme energien i sporet søndag. Selv var han fornøyd og mente han hadde OK bein, ifølge Løfshus.

- Han ble litt hektet av i forhold til russerne, også var det uheldig at svensken (Teodor Peterson) kappet staven til Øystein. Petter ble nok litt uinspirert mot slutten, sa landslagssjefen.

Unngå sykdom
Norges 2.-lag med Niklas Dyrhaug og Ola Vigen Hattestad ble slått ut i semifinalen på lagsprinten. Det var ikke optimalt, men Løfshus frykter ikke for Hattestads VM-form.

- Det ble en helt grei gjennomkjøring for Ola. Det er for dårlig å bli slått ut, men han har kontroll med tanke på VM. Han blir nok i enda bedre form da. De var også uheldige i dag med stavbrekket til Niklas.

I Langrenns-Norge håper man Petter Northug skal bli VM-konge også i Val di Fiemme-mesterskapet som starter om drøye to uker. For at det skal skje, er det én ting som gjelder:

- Han må holde seg frisk. Klarer han det, er jeg sikker på at vi får gode prestasjoner fra Petter, mente Vidar Løfshus.

Nesten for jentene
Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie utgjorde det norske førstelaget i kvinnenes lagsprint.

De norske jentene havnet på tredjeplass i semifinalen, og var blant favorittene før finalen.

Da Jacobsen falt midtveis i løpet, så det ut til at det skulle bli vanskelig å hevde seg for Norge, men de norske jentene gjorde en god jobb og så på et tidspunkt ut til å kunne være med å kjempe om seieren.

Ut på siste etappe hadde Celine Brun-Lie nesten kontakt med teten, men måtte se at Finland rykket ifra og sikret en overlegen seier.

På oppløpet spurtet den norske ankerkvinnen for andreplassen, uten at hun hadde altfor mye å stille opp med.

Både Russland og Canada viste seg for sterke for Brun-Lie, og dermed ble det en fjerdeplass for de norske jentene.

Kommentarer til denne saken